COK LEZİZ BAYRAM İC,N DENEYECEĞİM



Malzemeler

2 cay bardağı irmik
2 cay bardağı yoğurt
2 cay bardağı sıvı yağ
Yarım paket (125 gram ) margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bucuk su bardağı un

şerbeti icin:
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu
İcine: 1 su bardağı kadar dovulmuş ceviz ici

Hazırlanışı

İrmik, yoğurt, margarin, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve unu bir kaba boşaltıp yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyelim ve normal kıvamda bir hamur hazırlayalım. Hamur yoğurulduktan sonra 5 dakika kadar dinlenmesini bekleyelim. Ardından hamurun yaklaşık dortte birini koparıp merdane ile acalım. Yaklaşık 3 mm kadar incelikte actıktan sonra geniş ağızlı bir su bardağı ya da daha iyisi caydanlığın kapağı ile daireler keselim. Her bir dairenin dort tarafına fotoğraflarda gorulduğu gibi yaklaşık 3 cm lik kesikler atalım. Ortalarına birer kaşık ceviz koyup kesilen kanatları ortaya doğru katlayalım. bu şekilde butun hamuru acıp tek tek gullerimizi hazırlayalım. Yaklaşık 170 derece fırında kızarıncaya dek pişirelim.
Diğer taraftan su ve şekeri kaynatıp ocaktan almaya yakın az limon suyu sıkalım ve şerbeti soğumaya bırakalım. Tatlılar fırından cıkınca ılımış şerbeti sıcak tatlılara yavaş yavaş dokelim. Afiyet olsun…