Bilgisayarı oyun ve oyun yayını yapmak adına topladım. 1920x1080 Full Hd odaklı bir sistem. Parcaları Vatan Bilgisayar'dan aldım, tek tek fotoğraflarını cekemediğim icin ozur dilerim, sistemi toplamış bulundum o heyecanla ve bir daha sokmeyi goze alamadım. Sistem ozelliklerini incelemelerim doğrultusunda rehber niteliğinde kısaca acıklayarak yapacağım;
* Asus Maximus Hero VIII Anakart : Satış fiyatı 936 TL bugun itibariyle. Aslında duşunduğum Msi Gaming M7 anakarttı, technopat incelemelerinde cok ovguyle bahsedilmişti bu karttan. Kolay OverClock edilmesi de beni cezbetmişti acıkcası. Fakat yaptığım araştırmalar doğrultusunda bu kart ile daha fazla hız aşırtılabildiğini oğrendim. Malzeme kalitesi gercekten ust seviyede. Hoşuma giden bir nokta da resimlerde goreceksiniz, ROG logosunun nefes alıp verme şeklinde yanıp sonmesi. Dilerseniz şarkı ritmine gore yada surekli yanmasını sağlayabiliyorsunuz ufak bir program ile. Elbette rengi de değişebiliyor. Uefi arayuzu gayet guzel. Gaming m7 alacağınıza az daha fazla fiyat farkıyla bu anakartı almanızı oneririm.
* Intel Skylake i7 6700k İşlemci: Satış fiyatı 1340 TL. Daha cok onumuzdeki yılları duşunerek aldığım işlemci. Aslında i5 alabilirdim bu sistem icin fakat biraz daha fazla verip uzun omurlu bir işlemci sahibi oldum. Sorunsuz şekilde 4.0'dan 4.5GHz'e OC işlemini gercekleştirdim. Tam yukte maksimum 60 dereceyi gordu. Zamanla işlemciyi biraz daha zorlamayı duşunuyorum, ama şimdilik gerek yok.
* Corsair Graphite 760T Full Tower Kasa: Satış fiyatı 749 TL. Boyut olarak buyuk ve pencereli bir kasa. İki tarafını da cam acar gibi acıyorsunuz vida vs. yok. Resimlerde goreceğiniz uzere 2 tane onde stok fanı var, kırmızı ışıklı hoş bir şey. Kabloların gorunmemesi icin Corsair elinden geleni yapmış, cok hoş bir duzeni var. 7 fan koyulabilir. Ben toplamda 5 fan ile kullanıyorum şuanda ve icerisi buz gibi.
* Msi Gtx970 Gaming 100Me Ekran Kartı: Satış fiyatı 1479 TL. Aslında 980 modelini almayı duşunuyordum fakat monitorum 1920x1080 bir monitor ve şuanda da 2-4 k ları gereksiz bulduğum icin kendi adıma 970 satın aldım. Kart Msi'ın sınırlı sayıda 100 milyon edition'u. Kırmızı Gaming 4G'den farkı ejderha işlemeli bir arka plakası var, yeşil&siyah renklere sahip ve kutudan cok hoş bir mouse pad cıkıyor. Msi tercih etme sebebim ise kolay aynı zamanda da garantili overclock. Twin frozr 5 de rakiplerine ustunluk kuruyor diye duşunuyorum. Windows'da normal kullanımda gayet sessiz ve hatta fazla guc istemeyen oyunlarda fanı dahi donmuyor. Sessiz ve serin bir kart.
Sistemin geriye kalan parcaları ise şoyle;
Corsair 3200MHz 16gb Ddr4 Ram (676 TL) , Corsair H100i Sıvı Soğutma (600-700 TL) , Samsung 250 Gb 840 Evo Ssd(250-300TL) Samsung 1 Tb Hdd , Logitech G300s Gaming Mouse , Thermaltake Shock One Kulaklık
Sisteme uefi Windows 10 kurulumu yaptım. Daha onceki sistemimde windows 7 kullanıyordum. Windows 7'ye cok benziyor ve coğu yere daha kolay ve hızlı erişiyorsunuz. Tavsiye ederim. Dying Light testi yaptım, 60 fps'e sabitliyor oyun sanırım 60 altına duşmedi hic.
Umuyorum sıkılmamışsınızdır. Sizler icin cektiğim fotoğraflar ile konuyu sonlandırıyorum. Bazı fotoğrafları sistem, boyutundan dolayı kabul etmediği icin site aracılığıyla koyuyorum;