bazıları kızartarak yapıyor ama fırında daha hafif die ben onu tercih ediyorum.yanında ayran ve yeşillikle super oluyor
Oncelikle tavuk etlerini iyice haşlayıp rondoda cekiyoruz. Bulguru ayıkladıktan sonra bir kaba alarak 2,5-3 cay bardağı kaynar su ile ıslıyoruz ve kapağını kapatarak demlenmeye bırakıyoruz. Demlenen bulgura ,cektiğimiz tavuk etlerini ,yumurtayı ,salcayı ve damak tadınıza gore baharatları da katarak yoğurmaya başlıyoruz. Soğanları rendeleyip sıvıyağın tumuyle beraber ocakta hafif pembeleştirerek kavuruyoruz ve soğuttuktan sonra bulgurlu karışıma ilave ediyoruz. İyice karıştırıp yoğuruyoruz. Son olarak ince doğranmış maydanozu da ekleyip karıyoruz.
2 adet tavuk goğsu
2 cay bardağı ince bulgur
2 adet yumurta
3 adet ortaboy soğan
3 yemek kaşığı salca
1 cay bardağı ceviz
1 cay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
yarım demet maydanoz
tuz
kimyon
karabiber
Ben kalıp olarak 26 cm. lik kelepceli kek kalıbını kullandım...Bu olcu bu kalıba tam geldi. Kelepceli kalıbınız yok ise tepside de pişirebilirsiniz. Kalıbın dibine yağlı kağıt serdim. Kalıbın kenarlarına tereyağı surdum yapışmaması icin... Yoğurduğumuz kofteyi elimizle bastırarak kalıba doşuyoruz. Kalan tereyağını koftenin uzerine 5-6 parcaya ayırarak koyduktan sonra ,onceden ısıttığımız 200 derece fırında 30-40 dakika uzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından cıkarıp 3-5 dakika dinlendirdikten sonra kelepceyi cıkarıp yağlı kağıdı altından cekerek alıyoruz. Dilimleyerek yanında yeşillik ,ayran yada cay ile sıcak sıcak servis yapıyoruz.