Evet arkadaşlar sonunda 8-9 senelik L1970HR Lg monitorumu değiştirdim. Artık pikseller "Olmek istiyoruz n'olur bırak huzur icerisinde gidelim." diye soyleniyorlardı siyah olması gereken yerlerde yeşil pikseller cıkmaktaydı. Bende dayanamadım artık ve İstanbul Astoriadaki Vatan dan Asus VN247H aldım. Uzun zamandır istediğim bir monitordu ancak hem burada hemde başka forumlarda okuduğum kadarı ile hep bir sallantı sorunundan bahsediliyordu. Yaklaşık 700 tl ye aldım monitoru. Almadan once orada bulunan teşhir urununde ceşitli sallantı testleri yaptım.

Şansıma benimle ilgilenen eleman az cok bilgili ve iyi niyetliydi. Eski monitoru 19 inc 1280x1024 idi. Bir anda 23.6 inc Geniş ekran 1920x1080p gecince bi ayrı tat almaya başladım bilgisayar kullanmaktan ne yalan soyleyeyim. Lafı fazla uzatmadan ilk goruşlerimi belirteyim;
1.) Evet monitor sallantı konusunda biraz hassas en ufak değdiğiniz de fark edilir derecede sallanıyor, ancak ne oyun oynarken ne de yazı yazarken sallanmıyor. Tabii kullanılan masanın da tesiri olabilir bunda. Bu acıdan korktuğum başıma gelmedi memnunum.
2.) Monitore entegre hoparlorler hic iyi değil, yani sadece koymuş olmak icin konulmuş denebilir. Zaten kulaklık kullanıyorum ama olsun belirteyim dedim.
Kutunun icerisinden guc kablosu, VGA kablosu ve HDMI to DVI kablosu cıktı bunu da belirteyim.
Yani sonuc olarak ben memnunum, henuz şikayetim olan ve yahut rahatsız eden bir şey olmadı. Sorunuz var ise yardımcı olmaya calışırım. Cok kaliteli olmasa da 1-2 fotoğraf koydum.