Merhabalar arkadaşlar,

Bugun size Corsair'in son seri olarak cıkarttığı VOİD serisi kulaklıktan 7.1 USB versiyonunu tanıtmaya calışacağım.

Turkiye'de henuz bir inceleme videosu goremedim. Ya ilk alanım ya da inceleme konusu acan olmadı.

Konuya donecek olursak; Void serisi 3 ayrı modelden oluşuyor.

1. Analog stereo versiyon,
2. 7.1 USB versiyon (benim aldığım)
3. 7.1 wireless.

Wireless ile kablolu versiyon arasında totalde 36 dolar fark olduğu icin almaya gerek gormedim.

Kulaklığın teknik ozelliklerine şuradan bakabilirsiniz:
VOID USB Dolby 7.1 Gaming Headset

Kullanıcı detaylarına gelecek olursak kablo uzerinde kontrol koymamışlar. Ses acıp kapatma sol kulaklıkta arka altta bir buton gibi arkaya dogru gittikce ses yukseliyor, kendinize dogru cekince ses duşuyor.

Bahsettiğim daire icine aldığım yer.

Microfon kapatma acma ise yine sol kulaklık uzerinde. Zaten aynı resimde gorebiliyorsunuz.

Kutu iceriği olarak, cok fazla bir şey yok. Garanti belgesi ve kullanım kılavuzu.

Kutu ve kutu iceriği bu şekilde.

Driver gelince, herhangi bir CD vs cıkmıyor kutu iceriğinden.
Siz yukarıda attığım linkten indirebiliyorsunuz. Toplamda 56 MB gibi bir boyutta, zip dosyası olarak.

Driver kurduktan sonra şu şekilde bir kontrol paneli bizi karşılıyor,

Buradan istediğimiz EQ. ayarlarını vs yapabiliyoruz. Lighting kısmında kulaklık uzerindeki ledlerin nasıl yanacağını secebiliyorsunuz. Hızlı yanıp sonme veya daha yavaş vs.

Kullanıcı deneyimine gelirsek, ses ve mikrofon kalitesi gercekten cok guzel. Ses cok berrak ve temiz geliyor.
Muzik dinlerken baslar bana yeterli seviyede geldi. Oyunlarda ise zaten fazlasıyla tatmin edici. Ki zaten ayarlarda ayrıca FPS ayarı var.

Dış kullanım olarak kulakları tamamiyle sarıyor. Ust kafa bandı ise gayet yumuşak. 4-5 saat kullanımda dahi başım da herhangi bir ağrı vs hissetmedim.

Kulaklığın gorunuşu zaten fazlasıyla guzel.

Mikrofonun tek kotu yanı mikrofonun yuksekliğini ayarlarken kademeler cok gevşek. Yani ufak bir baskıda alt kademeye duşebiliyor.

Kulaklığın en yuksek ses oranı kulakları aşırı rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanmış. Bana gore iyi olmuş kulaklara ani ses yukseltmelerde zarar vermeyecek şekilde olmuş.

Dış sesi engelleme konusuna gelince bunu gayet iyi başarıyor. Ses seviyesini %20 altına duşurduğunuz zaman ancak dışarıdaki sesleri ufaktan duymaya başlıyorsunuz. O da hemen yanınızda ki sesler icin gecerli. Ben masaya vurarak test ettim.

Bunların haricinde kablo uzunluğu makul seviyede ama eğer kasanın arkasındaki USB girişlerinden birini kullanacaksanız eğer cok da size geriye cıkma payı kalmıyor.

Sonuc olarak kulaklığın performansı gayet iyi. Aşırı yuksek ses duzeyi isteyenler icin cok fazla oneremem. Cunku oyle kulak zarınızı titretecek kadar cıkmıyor sesi. Yada ben ayarlayamadım. Ama bana sorarsanız daha iyi cunku kulaklarınızda herhangi bir rahatsızlık oluşmasını engelleyecektir.

Malzeme kalitesi olarak gayet iyi cok kırılgan bir yapıya sahip değil. Gayet sağlam yapılmış.

Diğer bir eksi yanını soylemek gerekirse kulaklık katlanmıyor hicbir şekilde. Surekli acık durumda. Sadece kulaklık kısımları dışarıya doğru donuyor. Resimdeki gibi.

Bu durum taşımada sorun cıkartabilir. Acıkcası bu denli bir kulaklık yapıldığında katlanarak bir de kutu iceriğine taşıma kılıfı konsa cok guzel olurdu.

Eski kulaklığım Thermaltake SHOCK ONE'da bu mevcuttu. Kulaklığı değiştirme konusuna gelince nasıl olduğunu bilmediğim şekilde mikrofonu arızalandığı icin. Battlefield 4 oynarken arkadaşlarla Teamspeak uzerinden konuştuğumuz icin. Artık almışkende kaliteli birşey almak istedim.

Benim gorduklerim, deneyimlediklerim şimdilik bu kadar.

Aklınıza takılan sormak istediğiniz şeyler olursa sorabilirsiniz.

Herhangi bir surc-i lisan eylediysem eğer affola.

Bu arada Asus VG248QE monitor aldım fakat forumda 2-3 tane inceleme konusu olduğu icin extradan konu acmak istemedim.

Okuyup yorum yapan butun arkadaşlara şimdiden teşekkur ederim.

@sasha UKR @furkan Muhammet Cınar @er36po @Heavystorm01

Sizleri unutmadım en başta yorumlarını beklediğim şahıslar olarak.