Sarımsağı soyup ezin. Bir kasede beyaz peyniri ufalayın. Krem peynir, tuz, karabiber, pulbiber ve sarımsağı karıştırın. Maydanozun sap kısımlarını ayıklayıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Yufkaların uzerine eritilmiş margarini surup 25 cm buyukluğunde kareler halinde kesin. İki kareyi ust ustte yerleştirip ortasına peynirli karışımdan yayın. Kareleri bohca olarak şekillendirip haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp onceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Yumurta sarılarını zeytinyağı ile birlikte iyice cırpın. Bohcaların etrafına yumurta sarısı surup yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Bohcaları fırına verip 10 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
500 gr. beyaz peynir
- 100 gr. krem peyniri
- Tuz,karabiber,pulbiber
- 3 diş sarımsak
- 250 gr. yufka
- 80 gr. eritilmiş margarin
- 1 corba kaşığı zeytinyağı
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 demet maydanoz
Sarımsağı soyup ezin. Bir kasede beyaz peyniri ufalayın. Krem peynir, tuz, karabiber, pulbiber ve sarımsağı karıştırın. Maydanozun sap kısımlarını ayıklayıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Yufkaların uzerine eritilmiş margarini surup 25 cm buyukluğunde kareler halinde kesin. İki kareyi ust ustte yerleştirip ortasına peynirli karışımdan yayın. Kareleri bohca olarak şekillendirip haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp onceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Yumurta sarılarını zeytinyağı ile birlikte iyice cırpın. Bohcaların etrafına yumurta sarısı surup yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Bohcaları fırına verip 10 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirip servis yapın.