Selamlar arkadaşlar, yaklaşık 1.5 aylık HP Pavilion 15 DK0014NT kullanımımı yeni alacak veya duşunen arkadaşlar icin biraz acıklamak istedim. Tam olarak inceleme değil de bunu bir kullanıcı olarak duşuncelerim şeklinde duşunebilirsiniz.
İlk olarak performansı gayet iyi, genel guncel oyunlarda medium-Ultra arası 60FPS alabiliyorsunuz. Tasarım olarak da hoşuma gitse de malzeme kalitesinin cidden kotu olduğunu duşunuyorum. Aldığım gibi menteşesinden dolayı zaten garantiye vermiştim, ustune hala sorun doğru duzgun gecmedi ve laptopa ufak bir baskı uygulaladığında cıtırtılar geliyor. Ekranın renkleri, parlaklığı, kontrastı gayet guzel ve IPS ekran guzel etkiliyor. 60Hz olması uzucu ama ona da yapacak bir şey yok.

Urun elime gectiğinde fark ettiğim en buyuk 2.sorun ise işlemcinin 98 dereceleri bulması olmuştu. Bu sorunu da Turbo Boost'u kapatarak hallettim fakat bunu yapmam oyunlarda yaklaşık 20 FPS kadar kayıp yaşamamı sağladı. Ornek olarak Far Cry 5'de Ultra'da 65-95 arası alırken bu değer 40-70 seviyelerine duştu. Malzeme kalitesi ve ısı hakkında şoyle bir ornekte de bulunayım; Turbo Boost'u kapatsanız dahi 75 derece işlemci ısısından dolayı laptopun ısındığını klavyeden bile hissedebiliyorsunuz. Urun mobilite anlamında da laptop olduğu icin mantıkken iyi fakat biraz ağır ve dediğim gibi malzeme kalitesinden dolayı bir şey olur diye korkuyorsunuz. Pil kapasitesi de 4-6 saat diyor fakat şarj dışında ozellikleri ne kadar pil omrune ayarlasam da maksimum 2 saat dayanabiliyor. Ozetle alırken elinize malzeme kalitesi duşuk, ısınan bir laptop geleceğini goz onunde bulundurarak alın, bu kotu yonlere rağmen gene de ufak sorunlar duzeltilerek gayet iyi bir bilgisayar olabilirmiş. Baya bir işkence yaşatsa da bana şu an memnun gibiyim. Eğer sorularınız olursa yazabilirsiniz.