Yoğun domatesle hazırlanan bu koftenin suprizi icinde
Kıymayı derin bir kaba aldıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ,dovulmuş sarımsak ,yumurta ve sute yatırıp sonrasında elimizle iyice sıkarak sutunu akıttığımız ekmekleri ,tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra elimizle karıştırarak iyice yoğuruyoruz. Mozorella peynirlerini zeytin buyukluğunde kesiyoruz. Kıymadan cevizden biraz daha buyuk bir parca koparıp avcumuzda bastırarak acıyoruz. Ortasına bir parca mozorella peyniri koyuduktan sonra kıymayı kese gibi ağzını buzup yuvarlıyoruz. Bu malzemelerle kişi başı 3'er adet kofte olmak kaydıla 15 adet kofte hazırlanabiliyor... Bir tepsiye galeta ununu dokup elimizle yaydırıyoruz. Yuvarladığımız kofteleri galeta ununa bulayıp tepside bırakıyoruz.
400 gr. koftelik dana kıyma
1 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 adet yumurta
1 + 1/2 top mozorella peyniri
2 dilim ekmek
1 su bardağı sut
galeta unu
karabiber
tuz
zeytinyağı
Tumunu bu şekilde hazırladıktan sonra bir tavaya sızma zeytinyağı koyup kofteleri cevire cevire kızartıyoruz. Kızaran kofteleri kağıt havlı serdiğimiz bir tabağa cıkarıyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğruyoruz. Bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup domatesleri ilave ederek 7-8 dakika kadar pişirip ocaktan alıyoruz. Kofteleri derin bir tencereye dizerek ,pişirdiğimiz domatesleri uzerine dokuyoruz. Tencereyi ocağa koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak ,domatesler yarıya gelene kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alıp sıcak servis yapıyoruz.