KUZU KAPAMA
Kuzu Kapama, Hazırlık :
Bir tavada Sana’yı kızdırıp patates, havuc,marul ve taze soğanları birkac dakika sote edin (bkz. Etlerin uzerine su koyup bir taşım kaynatın.Etleri et suyu ile birlikte bir tencereye alıp,uzerine sebzelerini ilave edin.Etler pişince ocağı kapatıp,kıyılmış dereotunu katın
On hazırlık olarak taze soğanları ayıklayıp, yaklaşık 5 cm boyunda kesin.Havucu kazıyın. Marulları ayıklayıp,yıkadıktan sonra suzdurun. Ortadan ikiye kesin. Dereotunu ince kıyın.Bir tavada Sana’yı kızdırıp,patates, havuc,marul ve taze soğanları birkac dakika sote edin.Buyuk bir tencereye yarıya kadar su koyup,bir taşım kaynatın.Marul ve taze soğanları ilave edip,5 dakika haşlayın,tencereyi ateşten alın.Marul ve taze soğanları suzdurun.Bu arada etleri bir tencereye koyun.Uzerlerini ortecek kadar soğuk su ilave edin. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Tencereyi ateşten alıp,etleri suzgece aktarın ve soğuk suya tutun.Etleri tekrar temiz bir tencereye koyun.Uzerlerine tuz ve biberini serpin.Havucu butun olarak (veya ikiye keserek) tencereye ilave edin. On haşlaması yapılmış marul ve taze soğanları etlerin uzerine yerleştirin. En uste dereotunu serpin.Et suyunu katın.
45 g (3 corba k.) Sana
• 750 g kemikli kuzu kolu (kişi başına 150 g hesabı ile 5 kişiicin)
• tuz
• taze cekilmiş karabiber
• 150 g (l orta boy) patates
• 150 g (l orta boy) havuc2 iri marul
• 5 demet taze soğan
• l demet dereotu
• 500 mi (2 su bardağı) et suyu
Tencerenin kapağını sıkıca kapatın.Etleri ve sebzeleri ağır ateşte yaklaşık 60 -75 dakika pişirin