Oncelikle bu butcede klavye arayan arkadaşlarımız nasıl bir klavye secmelidir ona değineceğim.
Klavye ararken eğer onceliğiniz hissiyat, ses ve hız gibi ozelliklerse bu klavye pek size gore değil.
Cunku en kotu membran klavye ile bu klavye arasında sadece ozellik farkı var,hissiyat ve ses bakımından tam aynı olmasa da aşırı benzerler.
Ama bir klavye ararken onceliğiniz malzeme kalitesi, uzun omurluluk ve fazla ozellik bulunması ise yani oyunları rutbe icin değil eğlence icin oynuyorsanız bu klavye tam size gore.
Maalesef ulkemizde kaliteli mekanik klavyelerin fiyatı cok ucuk. Bu yuzden insanlar daha cok Gamepower, Rampage gibi kalitesiz (bana gore) ama ucuz klavyelere başvuruyorlar.
Ama ulkemizde aynı fiyata gayet kaliteli markaların kaliteli membran klavyeleri bulunuyor.
Bu yuzden benim duşuncem eğer 300-400 TL gibi bir butceniz var ise ve daha cok hikaye odaklı oyunlar oynuyorsanız yani hız hissiyat vs. sizin icin oncelik değilse kesinlikle membran almalısınız.
Ben klavye ararken şu ozelliklere onem veriyordum ve K55 bu butce icin hepsini karşılıyordu bu yuzden k55'i tercih ettim.
1-Buyuk enter.
2-Fabrikasyon Turkce tuşlar.
3-Makro tuşları.
4-Bilek desteği.
5-Multi medya tuşları.
6-Beyaz renkli tuş fontu.
7-Sessiz olması.
K55 cok geniş kesime hitap eden bir klavye değil. Makro tuşlarını. Bu yuzden benim bir klavyeden istediğim ozelliklere benzer istekleriniz yoksa bu klavyeyi onermiyorum.
Neyse tanıtım ve onerilerim bitti artık klavyenin Ultra detaylı incelemesine gecebiliriz.
a) kutu iceriği
Kutu tasarımı şu şekilde:
Gayet şık ve sade şahsen odamda dekor olarak kullanıyorum.: D.
Kutumuzun icinden cıkanlar şu şekilde:
1-Klavye (

2-Bilek desteği.
3-Turkce tanıtım kılavuzu.
4-Garanti belgesi.
b) klavyeye ilk bakış
Klavyemiz de sıradan bir klavyeden farklı:
6 Adet makro tuşu.
Ses arttırma, azaltma ve kapatma tuşları.
Durdurma, geriye alma,Başlatma/Durdurma ve ileriye alma tuşları.
4 Adet bildiri ışığı (capslcok, numlock, makro ayarlama ve tuş kilitleme)
Tuşları bulunuyor.
C) bilek desteği
Bilek desteği yumuşak karbon fiber bir maddeden yapılma. Rahat hissettiriyor yuksekliği de iyi kullanımı rahat ve altında kaymasını onleyen 3 adet bant var.
Tek sıkıntısı klavyeye takılan kısımdaki klipsler biraz zayıf her an kırılabilir hissiyatı veriyor.
D) ses ve hissiyat
Klavyenin hissiyatı yukarıda belirttiğim gibi diğer membran klavyelere benziyor ama tam olarak aynı değil. Tuşlar biraz daha yuksek o yuzden hissiyatı bir tık daha iyi.
Klavyenin sesi diğer membran klavyelere oranla aşırı sessiz ama size acaba tuşa basamadım mı algısını yaratmıyor.
Klavyenin sesi icin bir video cekmek isterdim ama iyi bir mikrofonum olmadığı icin cekemedim bu yuzden hazır bir video kullandım.
Ve bu videodan da gorduğunuz gibi G213'ten daha sessiz.
Kısacası sesi az hissiyatı iyi tam aradığım gibi.
F) klavyenin yazılım dışında ozellikleri
Bu başlık altında klavyenin yazılım haricindeki ozelliklerinden bahsedeceğim.
1-ışıklandırma
Klavye 3 bolgeli aydınlatmaya sahip ve 3 kademeli aydınlatma seviyesine sahip.
Klavyenin ışık duzeyi.
Ortadaki tuş ile ayarlanıyor.
Klavyenin renk modları fn+" " kombinasyonları ile ayarlanıyor.
Renk modları sırasıyla şu şekilde:
Renk modları:
K55 Renk Modları - Google Drive
Bunlar klavye uzerinden ayarlanabilen renk modları ama yazılım uzerinden daha fazla renk modu ayarlayabiliyoruz.
Ve ayrıca hareketli renk modlarının hızlarını klavyemizden "fn+yukarı-aşağı ok tuşu" ile ayarlayabiliyoruz.
2-klavye uzerinden makro ayarlama
Yapması cok basit ilk once "mr" tuşuna basıyoruz ardından makro atamak istediğimiz tuşu seciyoruz. Sonra makro atama ışığı yanıp sonerken makro olarak atamak istediğimiz kelimeyi, sayıyı vs. giriyoruz. Daha sonra tekrar "mr" tuşuna basıyoruz ve makromuz hazır oluyor.
3-tuş kilitleme
Kilit tuşuna basarak Windows tuşunu engelleyebiliyoruz.
e) yazılım.
Bakın burası cok onemli !
Klavyenin son surumdeki yazılımı eski surumdeki yazılımından cok daha yetersiz!
Mesela ornek olarak şoyle bir fark gostereyim.
Yeni yazılımdaki renk modları:
Eski yazılımdaki renk modları:
Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır.
Eğer K55'iniz varsa veya K55 alacaksanız yazılım olarak BUNU indirin.
Şimdi yazılımı incelemeye başlayalım.
1 ) renk modları
Yazılım uzerinden ayarlanan renk modlarına buradan ulaşabilirsiniz:
K55 Yazılım renkler - Google Drive
drive.google.com.
Bunları inceleme ihtiyacı duymadım cunku diğerlerinden tek farkı sadece renkleri kendiniz ayarlıyorsunuz.
Bir de "type lıghtıng (rıple)" ayarı var bu modda da tuşlara bastıkca klavye aydınlanıyor.
makro.
1) Makro nasıl atanır ?
Makro ataması yapmak icin.
"+" Tuşuna basıyoruz ve ardından makro atamak istediğimiz tuşu seciyoruz.
2) makro ceşitleri
a) klasik makro
b) makale, metin makrosu
C) tuş atama makrosu
D) uygulama acma makrosu
e) kronometre ve zamanlayıcı makrosu
F) makroları kapatma
g) profil değiştirme makrosu
3) kilit secenekleri
Yine aynı tuşla (klavyedeki kilit sembollu tuş) daha fazla şeyi engelleyebiliyoruz.
sonuc
Klavye ozellik bakımından anladığınız kadarıyla gayet iyi.
Ama dediğim gibi eğer klavye ararken onceliğiniz hissiyat ve ses ise bu fiyat bandındaki mekanik klavyelere bakmanızı oneririm.
Şoyle kucuk bir değerlendirme yapmam gerekirse:
Tasarım 9/10.
Fiyat performans 8/10.
Ozellikleri 10/10.
Sessizlik 10/10.
Hissiyat 8/10.
Işıklandırma 6/10.
Bilek desteği 8/10.
Sonuc 8/10.
Kucuk bir kesime hitap eden fiyat performans bir klavye.