Selamlar ve esenlikler, uzun sure yoktum ama geri gondum. Bu yazıda yazılımcılar ve yazılım oğrenmek isteyenler icin 5 harika programdan bahsedeceğim. Lafı fazla uzatmadan sıralamaya başlayalım.
1. Microsoft Visual Studio code
Belki de yazılımcılar icin en iyi IDE olabilir. Hele ki intellisense ozelliği gercekten muhteşem, cunku kodunuzu yazarken kodun devamı sıralanıyor ve beni sevindirdi, ote yandan Live Share ozelliği ile de kodlarımızı arkadaşlarımızla da paylaşabiliyoruz. Arayuzu de cok hoş ve bir kodcu icin goz yormayan bir yapıya sahip. Genel anlamda ceşitli eklentiler yukleyerek eklentilerin getirmiş olduğu programlama dilleri ve ozellikleriyle kod yazıyoruz. Boyutu da 200 300 MB gibi az yer kaplayan bir IDE.
2. Atom
GitHub'u seviyorsanız ve Python yazmayı de seviyorsanız bu tam size gore. GitHub'un tasarladığı kullanıcı dostu Python yazma programı. Hele ki GitHub hesabıyla giriş ve bağlantısı beni şaşırttı. Ve akıcı kod yazımı ile de Python programlama dili ile arayuz cok optimize ve gozu yormayan bir tasarım. Python kodlarını cok iyi calıştıryor ve arka plan teması da gozu yormuyor.
3. Google Android Studio
Eğer Android uygulamalar geliştiriyorsanız, Java ve Kotlin gibi de programlama dilleri biliyorsanız bu sizin icin en iyi secim olacaktır. Super guclu ve Jetbrainsin İntellij idea platformu tabanlı, yani İntellij İdea yuklemek yerine bunu yuklemek daha iyi olur. Ustelik arayuzu de İntellij İdeaya benzedği icin ve eğer İntellij İdea kullanıyorsanız alışması zor olmayacaktır. Hafif arayuz ve hızlı kod cevirileriyle zaman kaybettirmiyor da. Hele Android uygulama geliştiriyorsanız bunu Android Studio'nun sanal bir emulatorunde test edebilirsiniz. Boylece telefona yollayıp telefondan test etmeye gerek kalmayacak.
4. Arduino IDE
Arduino IDE ceşitli Arduino kodlar yazarak Arduino devreleri yapmanızı sağlar. Eğer arduinocuysanız tam size gore. Guzel ve basit arayuzuyle bizi hoş karşılıyor ve boyutu da 100 200 MB gibi duşuk yer kaplama alanlarıyla halen de guclu performans veriyor olması da cok şaşırmıştı beni. Zaten anlık saniyede kod yazma hızınızla denk gelen kod ceviriler ile saniyede her modunuzu ince saniyelerle Arduino devrelernizie kolayca aktarılabiliyor.
5. PyCharm
Yine bir Python IDE'si daha... Gercekten rakiplerine gore en ama en cok kullanılan Python IDE'si. Ozellikle arayuz konfigurasyonları ile kara ve beyaz arayuz secenekleri, gercekten hic gozu yormayan yapısı ile kos yazmaktan insanı sıktırmayan bir IDE. En sevdiğim ozellik, kod yanlışımızı detaylıca soylemesi. Bu ozellik ile kodun neresinde yanlış olduğunu hemen oğrenebiliyorum. Bu sayede zaman kaybu yaşatmadan hatalarımızı soyluyor. Kod yazım surelerinde de hızlı ve akıcı kod yazan biri icin gercekten muazzam, cunku kodu yazdığınızda kod cevirileri ve calıştırmaları cok cok kısa surelere mal olarak yine zaman kaybından odun vermiyor.
Yazılımcılar icin 5 harika program
İncelemeler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Yazılımcılar icin 5 harika program