Daha once marketten hazır olarak alıyorduk. sonra internette arastırırken tarifini buldum. kahvaltıda ve akşam yemeklerinde taze nane yaprakları ile susleyerek servis yapabilirsiniz.



500 gr. patlıcan
250–300 gr. kırmızı etli biber (damak tadınıza gore)
2–3 diş sarımsak
1 adet kucuk boy kuru soğan
2–3 adet domates
Acı biber, kırmızı pul biber ( isteğe bağlı)
zeytinyağı
tuz

Fırınınızın ızgarasını acın, fırın tepsinize aluminyum folyo ya da pişirme kÂğıdı serin biber ve patlıcanları dizerek kozleyin. Soğanı, sarımsak ve domatesleri soyun, isteğe gore rendeleyin yada ince ince doğrayın. Kozlenen patlıcan ve biberlerin Kabuklarını soyun ve dilimleyin.

Zeytinyağını geniş bir tavaya alın ve kızdırın, icine soğan sarımsak ve tuz ekleyerek 4-5 dk. kavurun. Domatesleri ekleyin ve hafif eriyene kadar soteleyin, patlıcan ve biberi ekleyerek 10 dk. kadar hafif ateşte soteleyin. İstediğiniz baharatları ekleyerek blendırdan gecirin ve soğuduktan sonra servis yapın. Buzdolabında saklamak icin kavanoza alıp uzerini kapatacak kadar zeytinyağı dokmeniz yeterli.