Emelin mutfağına ait bir tarif,bazı değişiklikler yaptım
Harika bir kahvaltılık,hazır gibi

pekmez ve su bir kapta birbirine karıştırılır

1su bardağı ılık sut
1cay bardağı sıvı yağ
1yemek kaşığı toz şeker
1tatlı kaşığı tuz
1paket yaş maya
aldığı kadar un
yarım cay bardağı uzum pekmezi
1cay bardağı su
1su bardağı susam

1su bardağı ılık sutte yaş mayayı eritin ve
şeker,tuz,sıvı yağ ve aldığı kadar un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumşak bir hamur yapın
uzerini orterek mayalandırın
mayalanan hamuru 8eşit parcaya bolun ve tektek parmak kalınlığında yuvarlayıp birbirine dolayıp simit şekli verin
simit halkalarını once pekmezli suya sonrada susama bulayıp fırın tepsisine dizin
15-20dakka tepsi mayasında beklettikten sonra 180derecede kızarıncaya kadar pişirin