Yapılışı:

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına hic sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz.
Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yuksek hızda mikserinizle cırpın.
Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek cırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar cırpın. Rengi guzel acık sari bir renk alacaktır.
Onceden cırptığınız yumurta akların icine sarıları ilave edip duşuk hızda ancak karışana dek karıştırın.
Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşca karıştırın. Hatta kaşık yada spatula ile yaparsanız daha iyi olur. Onceden yumurtaları cırparak ortaya cıkan havayı indirmemeye ozen gosterin.
Sıvı yağıda ilave edip hafifce karıştırın.
Once yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dokun.
350F (175C) dereceli fırında kabarıp ustu pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 25-35 dakika arası
Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıcakla gecip kalıptan cıkarın. Soğumaya bırakın

Krema İcin:

Orta buyuklukte bir tencereye yumurta sarısı ve şekeri koyup tel cırpma aleti ile yada catalla hafifce cırpın.
Un ve nişastayı da ilave edin. Sonra soğuk sutu koyup karıştırın.
Altını acıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı , ılındıktan sonrada labne peynirini ilave edip karıştırın.
Pasta'nın bir araya getirilmesi:

Soğumuş olan pandispanyanızı tırtıllı bıcak ile uce bolun.
Eğer meyveli pasta iste arzuya gore icine dilimlenmiş muz, cilek koyabilirsiniz.
Pastayı koyacağınız yuvarlak tepsi yada tabağa ilk pandispanya parcasını koyup uzerine kremayı koyun. (uce bolduyseniz kremanın yarısını kullanın).
Vişnelerin duzgun tanelilerinden ustune suslemek icin ayırın (yaklaşık 16-17 tane)
Vişnenin yarıya yakınını yarim yarım şekilde paylaştırarak dağıtın.
Sonra diğer katıda koyup aynı işlemi tekrarlayın.
En ust parcayı yerleştirip isterseniz hazır kremşantiyi paket tarifine gore hazırlayıp ustunu kaplayın.
Kalan vişne taneleri ile pastanın susleyip rendelenmiş cikolata serpiştirin.
Buzdolabında en az 2 saat (tercihen bir gece) bekletip servis yapın.

Pandispanya Hamuru İcin:

4 yumurta

3/4 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı elenmiş un

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 cimdik tuz

250 gr. kadar cekirdekleri ayıklanmış vişne+ kendi doğal suyu

Ustune parcalanmış veya rendelenmiş cikolata parcaları

Kreması:

7 yemek kaşığı şeker

1 yumurtanın sarısı

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası

2 su bardağı sut

1 paket vanilya

1 paket labne peyniri