Merhabalar, yaklaşık 2 aydır iPhone SE 2020 kullanıyorum. Daha oncesinde 5 gunluk deneyimimi aktarmıştım. Cihazı uzun zamandır kullandığım icin edindiğim deneyimleri aktarmak istiyorum.

Oncelikle Siyah, 64 GB modelini almıştım. Siyah rengi cihazın hatlarını kapatıyordu. Beyaz rengini inceleyip beyaz rengini de aldım. Renk konusunda kararsız kalanlara beyaz rengini şiddetle tavsiye ederim. Ustte yer alan fotoğraf da siyah renk SE ile cekildi.

Batarya
Cihazda 1821MAH bir batarya bulunmakta. Bu bataryanın omru sizin gundelik kullanımınıza gore değişecektir. Benim bu modeli tercih etme sebebim kompakt, performanslı ve muhendislik harikası bir tasarıma sahip olması. Bu kişiye gore değişir, zevk meselesi sonucta.

Eğer sosyal medyayı aktif kullanan biriyseniz 1 gun sizi rahatca idare edecektir. Ancak o bir gunun icine oyun sığdıracak olursanız işler burada biraz tatsızlaşıyor. Yuksek grafikli oyunları takılmadan donmadan oynayabiliyorsunuz lakin telefon bariz bir şekilde ısınıyor ve pil tuketimi artıyor. Bu ısınma durumu el yakacak seviyede değil. Isınma cihazın kamera tarafından başlayıp tum govdeyi sarıyor. Gundelik kullanımda yani oyun haricinde ısınma durumu yaşamadım.

Batarya konusunda uzun lafın kısası surekli oyun oynayacaksanız iPhone SE sizi uzecektir.

İşlemci & Performans
iPhone SE gucunu iPhone 11 Pro Max ’da da bulunan A13 Bionic işlemcisinden alıyor.
Deneyimlediğim oyunlar Asphalt 9, PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile. Her oyunda tabiri caizse su gibi bir deneyim yaşatıyor. Otomatik olarak etkinleşen Ultra yuksek grafiklerde cihaz ısınmasına rağmen akıcı ve kesintisiz bir şekilde oynuyorsunuz oyunlarınızı. 3. Parti ve sistem uygulamaları dahil tum aplikasyonlar uzerine dokunduğunuz anda karşınıza geliyor. Bu, A13 ’u ustun kılan hoş detaylardan biri.

Kamera
iPhone SE ’de tek ana kamera bulunmasına rağmen gunışığında etkileyici fotoğraflar cekebiliyor. Portre ve portre modlarına sahip kamera ile optik goruntu sabitleyici ozelliğiyle de gayet doğal, keskin fotoğraflar cekebiliyorsunuz. Ancak kamera ’da gece modu bulunmuyor. Geceleri ışıklı ortamda iyi iş cıkarırken, az ışıklı ortamlarda gece modunun eksikliğini hissettiriyor.

Tasarım
iPhone 8 ile aynı tasarıma sahip. Bu modeli tercih etme sebeplerimden biri de bu. Tasarım konusu sizin zevkinize kalmış bir şey. Kıvrımlı ekrana sahip centikli bir telefondan gecerseniz alışmanız biraz zaman alabiliyor.

Hoparlor ve ahize
Telefonda yer alan hoparlor ve ahize birlikte calışarak size stereo bir ses keyfi sunuyor. Oldukca şiddetli ve yeterince yuksek sesli bir ses sistemine sahip. Oyunlarda ise adeta sizi atmosferin icine sokuyor.

Ozet
5299₺ fiyatını ve yazılımsal olarak birkac kısıtlamayı goz onunde bulundurursak, fiyat bandında alınacak bir cihaz diye duşunuyorum. Ozellikle phablet seviyesinde buyuk ekranlı telefon kullanmakta zorlanıyorsanız iPhone SE sizin icin bicilmiş kaftan.