Harika bir kısır tarifidir. Denemenizi tavsiye ederim.

Bulguru bir tepsiye alıp sıcak su ile ıslatarak uzerini bir kapla kapatıyoruz ve şişmeye bırakıyoruz.

1 tane buyuk boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası
1/2 cay bardağı kadar zeytinyağı
2,5 su bardağı ince bulgur
Sıcak su
2 orta boy domates
2 orta boy salatalık
2 tane yeşil biber
6-7 tane taze soğan
3-4 yaprak marul ya da kıvırcık
6-7 dal maydonoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Kırmızı pul biber
1 tane limonun suyu
Nar ekşisi

Soğanları kup kup doğrayıp zeytinyağıyla biraz cevirip, salcayı da ekleyerek kavuruyoruz (soğanı ciğ de kullanabilirsiniz ama boylesi mide icin daha yararlı olur ). Bunu sıcakken, onceden sıcak suyla ıslattığımız ve ustunu kapatarak şişmeye bıraktığımız bulgurlarımızın ustune dokerek tepsimizi tekrar kapatıyoruz.
Domates, salatalık, yeşil biber, taze soğan ve maydonozu bir kaba minik minik doğruyoruz. Bulgurumuzu baharatlarla karıştırıp, doğradığımız malzemeleri de ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Bu arada limon suyu ve nar ekşisini de ekleyip karıştırıyoruz. Yağı az gelirse, tekrar zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun