merhaba kızlar..
yine uydurma bir tarifle karşınızdayım

birgun benim bucurlere değişik bir oğle yemeği hazrlamak istedim evde de 3 tane dolmadan kalma fazlalık biberim vardı duşundum ne yapsam diye ..??
umarım beğenirsiniz..ben bu tarifi epey değiştirip yeni tarifler bile turettim

sizde deneyin cok keyifli olacak

derken aklıma boyle bir fikir geldi
dolmalık biberlerimizi yıkayıp temizliyorumz..
ic harcımızı hazrlıyoruz bu kadar...
yarım kg dolmalık biber(10 adet) 1 adet buyukce patates 1 adet patlıcan 2 kibrit kutusu kadar buyuklugunde beyaz peynir yarım demet dereotu ve maydonoz tuz ve baharatlar uzerine domates ve 1 adet patlıcan...
oncelikle pataes ve patlıcanımızın 1 tanesini soyup garnitur buyukluğunde kup kup doğruyoruz.peynirleride aynı buyuklukte doğruyoruz.yeşillik tuz ve baharatlarımızıda ekleyip harcımızı karıştırıyoruz..dolmalık biberlerimizin icine bu harcı alabildiği kadar dolduruyoruz ve ustune bir tane patlıcanımızı halka halka kesip kurdanla fotograftaki gibi sabitliyoruz..sonra tavada kızartıp bir fırın kabına alıyoruz kalan garniturleride yanlarına doldurup uzerine halka halka dometes dilip isterseniz cok az sıvı yağda ekleyerek,biberlerin uzerine gelene kadar sıcak su koyup fırına suruyoruz yaklşık yarım saat kadar fırında piştikten sonra servise hazrdır ...afiyet olsuuunnn...