Merhabalar. İki gun oncesinden karantinaya girdim ve can sıkıntısından hem de insanları nacizane bilgilendirmek icin bu inceleme yazısı yazıyorum. Aklıma geldikce, anlatabildiğim muddetce sizlere anlatmaya calışacağım.
Urun elime 10 Kasım tarihinde gecti, yaklaşık olarak 16 gundur kullanıyorum diyebilirim. Kutunun icerisinden 3.5 mm'den 3.5 mm kablo cıkıyor ve uzunluğu gayet iyi bazı durumlarda kullanmak durumunda kalabilirsiniz, başımdan gecenleri yazının ilerleyen zamanlarında anlatacağım. USB C - USB'a kablosu cıkıyor ki cihazın şarj konusunda USB C gibi bir standardı kullanması benimsemesi cok onemli. Ki urunu uygun fiyata aldığımı duşunce gercekten memnun edici oluyor. Kullanma kılavuzlarıyla beraber kulaklığın kendisi cıkıyor

Kulaklık kutusundan cıktığında ilk hissiyat olarak gercekten hafiften bir Premium hissettirmedi değil. Tasarımından fazlaca soz etmeyeceğim sadece kısaca anlatacağım cunku kulaklığı genel olarak gormuyoruz ve en azından benim duşunceme gore tipi değil verdiği performans daha onemli. Ama şunu soyleyebilirim keşke tamamen siyah olsaydı dedirtti. Evet siyah modeli var ama coğu online satış kanalında mavi turuncunumsu renklisi olan ve kırmızı-siyah renklisi var ki kırmızı-siyah olanı kesinlikle daha albenili. Tabii ki de zevkler ve renkler tartışılmaz ama mavi turuncunumsu olan 7-8 yaş kullanıcısı gibi bir goruntusu var en azından benim gozumde
Dayanıklılık konusunda gercekten iyi bir iş yaptıklarını duşunuyorum. Menteşelerinin oldukca sağlam olduğunu duşunuyorum bayağı kalınlar. JBL veya Sony urunlerinden dikkate değer bir kalınlık soz konusu. JBL 500 BT ve Sony (modelini tam olarak hatırlamıyorum ama 450 BT ile tam rakibiydi maalesef modelini hatırlamıyorum arkadaşımdan odunc almıştım zaten) dayanıklılık konusunda kesinlikle daha sağlam olduğunu duşunuyorum.

Ses performansına gecmeden once unutmadan cihazın uzerindeki fiziksel duğmeleri de bahsetmek istiyorum. Butun tuş kombinasyonları sağ tarafta toplanmış sol taraf temiz tutulmuş. Sağ tarafta Bass Up tuşu (performansını anlatırken kesinlikle anlatacağım) ses acma kısma tuşları, acma kapama tuşu, Type-C portu ve kutusundan da cıkmış olan 3.5 mm takarak kablolu bir şekilde kullanabileceğimiz 3.5mm cıkış bulunmakta. Alışması kolay ama biraz sert basılması gerekiyor. Yumuşak basmaları pek algılayamıyor biraz sert basmak gerekiyor oylece algılayabiliyor. Katlanması iyi, gercekten guzel bir şekilde de kuculebildiğini soyleyebilirim. Artık gelelim ses performansına, yani en onemli konuya.

Oncelikle şunu belirtmeliyim ki herkesin duyduğu ses frekansları farklı. Benim duyduğumu siz, veya sizlerin duydukları şekilde ben duyamayabilirim. İnsan doğası işte ne yaparsınız. Teknik ozellikleri bilerek soylemiyorum cunku cok bildiğim konular değil ben daha cok kulaklığın yaşattıklarına hissettirdiklerine odaklanıyorum. Cok farklı tarzlarda cok ceşitli şarkılar dinliyorum. Tek bir muzik zevkim yok. Rap, T-Rap, Arabesk, Pop, K-Pop (evet herkes gibi ben de eleştiriyordum ama yaptıkları bir iki şarkı hoşuma gitti o yuzden eklemek istedim sonucta farklı bir tarz) gibi cok daha ceşitli şarkılar dinliyorum. Şarkılarımı iPhone 6S uzerinden Apple Music aracılığıyla dinlediğimi soyleyim. Eskiden bilgisayardan MP3 biciminde atıyordum gectiğimiz aydan itibaren ise aboneliğe gecmiş bulunmaktayım. Bunları soylememin sebebi MP3 ve direkt olarak Apple Music ses arasında cok buyuk farklılıklar yok. Hatta neredeyse hic yok. Sadece cok minik bir fark var ve bunu coğu zaman anlayamıyorum. Sadece karşılaştırınca ve ciddi yoğunlaşınca anlayabiliyorum. Gercekten kulaklık tam bir fiyat performans. Bass icerikler konusunda gercekten cok cok iyi (pek fazla kulaklık kullanmadım arkadaşlar belirteyim, sadece bu zamana kadar iPhone kutusundan cıkan kulaklığı kullanıyordum karşılaştırmaları onun uzerinden yapıyorum) Bass konusunda cok iyi vuruyor. Hatta bazı sert basslı şarkılarda kulak memenizi bile titretebiliyor ve nasıl anlatsam, cok iyi haz verebiliyor . Bass Up ise gercekten cok iyi calışıyor ve dengeli. Dengeli demekten bahsettiğim konu ise vokalleri ve enstrumanların onune gecmiyor, arkasından onların da seslerini net bir bicimde duyabiliyoruz. Bass Upsız kullanımı bile mukemmel diyebilirim, ama Bass Up'ta bu mukemmeliğe artılık takıyor. Tiz konusunda da başarılı bulduğumu soyleyebilirim. Şarkıcıların dediklerini net bir bicimde duyabiliyoruz ve almadan onceki aklıma takılan meselede buydu. Bass ağırlıklı bir kulaklık ve tiz ve midleri baskılar mı diye bence baskılamıyor. Guzel bir şekilde her beraber dinleyebiliyoruz . Şarkılardaki cevredeki enstrumanlar konusunda ise onları da net bir bicimde algılayabildiğimizi, cevresellik anlamında da "aynen ya bak sanki sağ tarafımdaymış ya da aa solumdaymış" gibi hissettiriyor kulaklık. Ses yuksekliğinde gercekten yuksek bir sesi var diyebilirim. Metro cok sık kullanıyorum. İstanbul'da olanlar bilir metro cok hızlandığında dışarıdan cok ses gelir. EarPods'ta ciddi bir şekilde o gurultude şarkıdan hicbir şey anlaşılmıyordu lakin bu kulaklık pasif bir gurultu engelleme sunuyor bizlere. Ortamdan bizi izole edebiliyor ve metro gibi veya kalabalık gurultulu ortamlarda şarkı keyfimizi bolmuyor. Mikrofon konusunda da başarılı buluyorum kendilerini. Konuştuğum kişiler net olarak sesimi alabiliyorlar, ve kalabalık bir ortamdaysanız arkadaki gurultuyu olabildiğince kesmeye calışıyor yani bir işlem uyguluyor kendi bunyesinde ve insanların dediklerine gore gayet anlaşılabilir bir ses sunuyor. Lakin arada sırada Instagram DM'lerde ve WhatsApp'ta sesli mesaj atarken sesin kısılması ve arka planın sesinin kendi sesimin onune gectiği durumlar yaşadım. Boyle bir problem var yok değil, arada oluyor ama oluyor yani haberiniz olsun.
Ses konusunda aklıma gelenler ve anlatabildiğim kadarıyla boyleydi. Şimdi bu kulaklığın hic mi kotu ozelliği yok, tabii ki de var. Benlik bir sıkıntı mı, yoksa bir şeyleri yanlış mı yapıyorum yoksa genel bir sıkıntı mı bilmiyorum ama kalabalık ortamlarda ses kesiliyor. Bu aslında normal. Mesela Eminonu'nu herkes bilir. Kalabalık bir ortam ve tabii ki de cokca teknolojik aletler mevcut. Arada sırada ses kesiliyor. Bunu doğal karşılıyorum ama dun yaşadığım bir problem bilgisayarda kullanırken ve yanımda normal bir televizyon ( akıllı değil ) iki telefon ve bir bilgisayar ortamında Eminonu'ndeki kesilmelerden inanılmaz daha fazla bir kesilme problemi yaşadım. Sonra kutudan cıkan kabloyla kablolu bir şekilde kullanmaya devam ettim ve bu urun Bluetooth 5.0 destekleyen bir urun. Boyle bir şey yaşaması birazcıkta olsa hayal kırıklığı yaratmadı değil
Diğer bir problem ise ağrı problemleri. Evet kulaklık ağır bir kulaklık ve uzun kullanımda ense bolumunde ve kafa ustu bolmede aşırı ağrılar yapıyor. Gercekten yoruyor insanı. O yuzden saat başı en az bir 10 dakika falan kafadan cıkartmak sağlıklı olacağını duşunuyorum. Kafamızdan cıkartıp boynumuza taktığımızda da o ağrı biraz daha hissettiriyor rahatsız ediyor kafamızı bir kısıtlıyor gibi geliyor acıkcası
Evet arkadaşlar olabildiğince sizlere urunu tanıtmaya calıştım uzun oldu ama detaylarıyla anlatmaya calıştım. Urun normalde 499 TL olarak gosteriliyor ama indirimlerle beraber 249 TL'ye aldım (normalde 269 TL idi ama 20 TL daha ekstra bir indirim koydu bana ozel) şu anda indirim var 269 TL uzerinden belki size ozel bir 20 TL indirim daha sunabilir orasını bilemem.
Okuduğunuz icin teşekkurler, sorunuz varsa bildiğim kadarıyla cevaplamaya calışırım arkadaşlar.