nohutlu etli kereviz yapraklı ve pırasalı yemek farklı tat sevenler icin ideal bir yemektir.

nohutları akşamdan ıslatınız.

1 adet Kereviz yaprak ve sap kısımları
1 adet Pırasa
1/2 su bardağı Nohut
250 gr Kuşbaşı Et
1 corba kaşığı Domates Salcası
1 corba kaşığı Margarin
1/2 cay baradğı Sıvı Yağ
1 adet Soğan
tuz
karabiber

Akşamdan ıslatılmış nohutu ve eti basınclı tencerede uzerlerini hafifce aşacak kadar su ilavesi ile haşlayın. Tencereye margarini ve sıvı yağı alın. Kucuk kucuk doğranmış soğanı yağda pembeleştirin. Kereviz sapı ile Pırasayı kalınlığına gore boyuna dorde veya ikiye kesin. Kucuk kucuk doğrayın. Yağa ilave edin. 3 dakika sonra salcasını ayarlayın. 3 dakika daha kavurduktan sonra tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Haşlanan et ve nohutu tenceredeki suyu ile birlikte ekleyip, ağır ateşte pişirin. Ilıttıktan sonra servis yapın.