Ne zamandır mini bir pc duşunuyordum. Uzun araştırmalar ve secimler sonrasında topladım. Teknoloji konusunda ne kadar iyi olsam da bu siteden cok faydalandığım icin bu konuyu actım. Hızlıca konu acmak istediğim icin fotolar cok kaliteli olmayabilir. Ayrıca benim gibi PS4 mu PC mi diyen, kocaman kasa da gorsel olarak sevmeyen arkadaşlara bir rehber olsun istedim. Parcaları tercih sebebimi de ayrıntı yazıyorum. Sistemin maliyeti 2100 TL. TV'nin altında, ses sistemi kadar boyutu. Minicik oyun kasası... Tercih sizin. Umarım faydalı olur. **Sistem 27/06/2015 'te toplandı**
Kasa:168 TL Ekran Kartı: 706 TL Ram: 238 TL Hdd: 184 TL İşlemci: 390 TL Psu: 176 TL Anakart: 236 TL Klavye-mouse: 52 TL Gamepad : 2tane 2*32;= 64 TL
SİSTEM BİLEŞENLERİ
THERMALTAKE CORE V1 Mini-ITX TOWER SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar Kasa: THERMALTAKE CORE V1 Mini-ITX TOWER Artılar: Fiyatı ,normal bir ekran kartının sığabilmesi(ozellikle gtx960), işlemci soğutucu ve ozellikle stok fan icin yeterince yukelliği olması, onundeki dev fanı sayesinde sistemi buz gibi yapması, kucucuk olması, usb 3.0 desteği , tam kup şeklinde camlı kapak ve 2 ızgara kapağı birbiriyle yer değiştirebiliyor, goren uzay montaj sanıyor.
Eksileri: On ızgara fan etrafı toz tutması (cıkartıp temizlenebilir)
Muadil olarak fiyat bazında oneriler cooler master 110 -130 serisidir. Fakat ekran kartı, stok fan ve ram boyutlarını kasa olculerinizi araştırma yapıp karşılaştırın!!
Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar İşlemci: Intel Core i3 4160 soket 1150 3.6 ghz 3mb onbellek i5, i7 serisinde oyun ve gunluk kullanıcı icin fiyat- performans urun yok. Render, shadow play yapacaksanız işler değişebilir. en uygun fiyatlı G3258 4 cekirdekli oyunlarda yada stok soğutucu olmadan ileriki oyunlarda ve overclock gibi durumlarda sıkıntı olabilir. 3.6 ghz haswell duşuk guc tuketimi ve stok fanın yeterli olması ve 4 cekirdek dual core (2 sanal 2 gercek) olmasından dolayı boyle bir secim yaptım.
H81I Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz VGA&DVI&HDMI Anakart - Vatan Bilgisayar Anakart: MSı H81I 1600mhz vga-hdmi-dvi Mini itx Mini pc icin ulkemizde 4-5 anakart alternatifimiz var. En ucuz mini itx anakart olduğu icin aldım. Fiyat olarak en uygun 2 anakarttan biri. Msi fast boot ozelliği ile acılış hızı cok başarılı. Dileyen 30tl pahalı olan Asus h81i alabilir. H81i serisinde dahili wifi yoktur. Butcenize gore yuksek modeller secebilirsiniz. Anakart ararken mini itx bolumunden seciniz.
MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar Ekran Kartı: Msi Gtx 960 Gaming 2GB OC. 128bit DX12 İlk sebebi kasaya tam sığıyor oluşudur. Satın alırken muadili asus gtx960 tan 20tl ucuzdu. Haswell mimarisi ile duşuk guc tuketimi, dx 12 desteği, 1080p oyun icin yeterli oluşu yeterli geldi. Mini pc icin Bir tık ustu 4gb olanı ; iki tık ustu gtx 970 mini dir. Mini bir kasaya gore ekran kartınızın boyutlarını incelemek en onemli noktadır. Gtx 970 icin 500-600 tl fark şahsen 1080p icin gereksiz geldi. Gerisi butcenize kalmış.
Corsair 8Gb (2X4Gb) Vengeance Lowprofile Ddr3 1600Mhz Cl9 Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar Ram : Corsair 8gb (2*4gb) Vengeance LowProfile DDR3 1600mhz cl9 Dual Kit En onemli kısımlardan biri LOW PROFİLE. Bu duşuk ucuz değil kucuk kibar olan anlamındadır. Cunku kucuk kasa, kucuk anakartta iyi hava sirkulasyonu ve stok soğutuyu kapatmaması icin LOW PROFILE secmelisiniz. Dual kit yani; cift kanal ramlar tek 8gb modulden daha performanslıdır.
Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar HDD : WD 3.5 1tb caviar blue sata 3.0 7200rpm 64mb cache Seagate ile aynı ozellikte kafa kafayalar. Tercihe gore değişir. Onemli olan 7200 rpm 64 onbellektir ki bu 2 si hızı etkiler. Butcenize gore benim gibi sonradan ssd ile upgrade duşunebilirsiniz
Frisby Fk-Wg54Qu Q Kablosuz Klavye Mouse Set - Vatan Bilgisayar Klavye- mouse set: FRISBY FK-WG54QU Q KABLOSUZ 2.4ghz Butcenize zevkinize gore değişir. Fiyat performans olarak en uygun oyuncu klavyesi olarak bunu sectim. Slikon koruyucusu toz ve suyu engelliyor ki benim gibi pasaklı biri icin super. Mouse daha iyi olabilirdi ama yeterli. Klavye-mouse pilleri kutudan cıkıyor. (şarj edilebilir değil)
Snopy Sg-406 Pc Uyumlu Kablosuz Titreşimli Oyun Kolu - Vatan Bilgisayar Gamepad: Snopy SG-406 PC UYUMLU KABLOSUZ TİTREŞİMLİ Kablosuz olarak en ucuzu. Ps4 yerine aldık okadar olsun. Cekim gucu icin fena değil ve pil cıkmıyor icinden. Fiyatı 100tl den başlayan bir kablosuz logitech değil tabiki. Ama tanesini 32tl ' ye almam herşeyi kapatıyor. Fiyat performans zirvesi diyebilirim.
XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS BRONZE 500W MODULER GUC KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar Guc kaynağı: Xigmatek 500w moduler 80+ bronze psu Haswell anakart-işlemci-ekran kartı olunca 500 watt fazlasıyla yeteerli. 80+ bronze sertifikalı psu olması sağlam olması ve verimli olması demektir.12V kanalından verdiği guc sistemime rahatca yetiyor. Mini kasada gereksiz kablo olmaması ve soğutmanın rahat olması icin MODULER olması cok faydalı.

Dipnot : Technopat sayesinde oğrenip UEFI windows 8.1 64 Bit pro olarak kurulum yaptım. Sistem SSD varmış gibi cok hızlı acılıyor. BIOS'tan ram frekansları 1333 MHz'ten 1600 MHz olarak değiştirdim. İlk başta BIOS'tan Fast boot acmayın! Sistem boot edince klavye mouse calışmaz. Windows'u kurduktan sonra restart yapıp msi fast bootu acın. Yoksa benim gibi BIOS pilini cıkartmak zorunda kalırsınız. PS4'e guncel $ kurunda o parayı vermektense bu sistem gonlume taht kurdu. Monitor olarak halihazırda bulunan LG LM620S 1080p 60hz TVyi kullanıyorum. Merak eden sorusu olan olursa elimden geldiğince cevaplamaya calışırım. Saygılar TECHNOPAT AİLESİ