KISA BİLGİ:
Yetişkin bir insanın gunluk protein (et, sut, yumurta, baklagiller) ihtiyacı kilosu başına 1 qr. dır. Orneğin, 65 kg. ağırlığındaki bir insanın gunluk protein ihtiyacı 6- 5 gr. dır. Buyume cağında ise bu miktar kg. başına 2- 3 gr
1 kg. biftek
2 kaşık yağ
1 soğan
1 havuc
1 kereviz
1 patates
2 diş sarımsak
1 kaşık salca
Yarım su bardağı kırmızı şarap
Tuz, karabiber ve 1 defne yaprağı
Biftekler yağda kızartılıp tencereye alınır.
Aynı yağda kucuk doğranmış soğan, sarımsak, havuc, kereviz, patates, defne yaprağı kavrulur.
Salca ve şarap konur. Etlerin uzerine yayılır.
3- 4 bardak su ilave edilip biftekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.
Patates puresi, pilav ve makarna ile servis yapılır.
Not: İstenirse bifteklerle pişen sebzeler, kaşık yardımı ile suzgecten gecirilir; etin uzerine sos olarak dokulur.