deneyebilirsiniz...



yarım kg irmik
yarım kg un
1 bucuk su bardagı zeytınyagı
1 su bardagı su
1 er kasık karbonat ve mahlep
ici icin-1 su bardagı ceviz ici
2 kasık tozseker
tarcın ve toz karanfıl karısımı

zeytınyagını kızdır icine birkac parca ekmek at kızartsogumaya bırak yagı.unla irmigi karıstır.ortasını ac.hamuru 4-5 saat dinlendir.cevizleri bıcakla kıy.icine seker tarcın karanfıl karısımını koy.hamurdan parcalar kopar.avuc icinde yuvarla.ortasını icli kofte gibi oyarak hazırlanan icten bir kasık koy.agzını kapat.gerebic kalıbına yerleştir.kalıbı hafif yere vurarak hamuru cıkar.yaglanmıs tepsıye aralıklarla diz.ısıtılmış 180 derecede 20-25 dk pişir.servis yaparken uzerine gul suyu ve pudra şekeri serp.