Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
45 gr margarin
100 gr Soğan
1 tatlı kaşığı Un
1 tatlı kaşığı Tuz
2.5 bardak Su
Baharat torbası
100 gr Mantar
200 gr Havuc
300 gr Kereviz
300 gr Patates
200 gr Bezelye
1 tatlı kaşığı Kekik
1/2 adet Limon


Yemeğin Tarifi
On hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kucuk kupler halinde doğrayın. Mantarların buyuk olanlarını dorde, orta boy olanlarını ikiye kesin. Saplarının uclarını kesip, atın. Kucuk mantarları, saplarının uc kısımlarını kesip attıktan sonra, butun olarak bırakın. Havucu kazıyın. Kereviz ve patatesin kabuklarını soyun. Her uc sebzeyi de iri zar bicimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.
Kereviz, bezelye, mantar ve havucu, icine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın. Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın. Sebzeleri bir suzgece aktarın. Sularını iyice suzdurun. Mantarı haşlarken, kaba 1/2 limon ilave edin.
Yağın ucte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca once patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın. Patatesleri, yağını suzdurerek tencereden bir başka kaba aktarın.
Aynı yağda -eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz- hafifce haşlanmış kereviz, bezelye, mantar ve havucu da kızartın. Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını suzdurup, patateslerin bulunduğu kaba aktarın.
Kalan yağı, buyuk bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi acın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkac dakika daha pişirin. Unu katın. Sık sık karıştırarak, birkac dakika da unu kavurun.
Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin uzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın. Baharat torbasını koyun.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca ortun. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu sure icinde, ara sıra tencerenin kapağını acıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme suresini uzatın.

alıntıdır