Oncelikle merhaba arkadaşlar, bu ilk incelemem, zevkli bir konu olmasını ve okurken sıkılmamanızı diliyorum. Bol bol resimli bir inceleme olacak. Bu TV'yi secerken sloganım, "Kullanmayacağın ozelliğe para verme !" idi.
NOT : Konuyu tamamen Mobilden hazırlıyorum, ne cekiyorum siz duşunun, hatalarım varsa affola

Şimdi size hikayemi anlatayım;
Oncelikle 17 yaşında, lise 4'e yeni gecmiş bir oğrenciyim. Cok fazla TV izlemem, genelde kendi odamda film izlerim. Yan odada internet olunca da TV'de smart olması benim icin pek bir şey ifade etmiyordu. Zaten ne annem, ne de babam kullanamayacaktı, olsa olsa kucuk kardeşimin eline oyuncak olurdu. Yukarda da dediğim gibi kullanmayacağım şeye ne diye para vereyim ? Cok film izleyen biri olduğum icin de 3D'yi gercekten istiyordum. Boyut olarak da 55" cok buyuk geliyordu, 49" gayet ideal geldi. Bazı arkadaşlar Hz değerine cok diye takılıyor. 100Hz diye vazgecen olmuş, akrabamızda 500Hz TV var ben oyle ahım şahım bir fark hissetmedim. Belki de dediğim gibi pek fazla TV izlemediğimdendir ancak bence hic bir sorun teşkil etmiyor, 60Hz olsa bile alırdım Neyse gun geldi bana 4.000 TL limitli bir kart verdiler ve istediğini al dediler. Ben o kadar yuksek bir sınır beklemiyordum ancak daha yeni taşınmış ve borc icindeyken acgozluluk yapıp en iyilerden almak istemedim, yine 2.000 civarlarına bakarken bir şey gozume takıldı, 2.100'den "Şok hafta sonu indirimi" ile 1.600'e duşen bir TV vardı ve aradığım tum ozelliklere sahipti, bende iyice araştırdım ve bunda karar kıldım. Cumartesi araştırmam sonucu Pazar sabahı gidip aldık ve yaklaşık 7-8 aydır kullanıyoruz, şimdilik hic bir sıkıntısı yok, umarım cıkmaz Yuksek sayılabilecek limite rağmen ucmayıp, normal fiyatlı bir tv aldığım icin aferin'i de kaptım
Sizi sıkmayacağım dedikten sonra bu kadar yazı yazdım ya, helal olsun bana
Neyse hadi şimdi incelemeye ve detaylarına gecelim.

----------------------------------------------------------------

TEKNİK OZELLİKLER :

Ekran Boyutu : 49" (123 cm)
Cozunurluk : 1920x1080
Tarama Hızı : 100Hz
Panel : IPS
3D : Var
Dual Play : Var
Smart TV : Yok

Daha detaylı incelemek icin TIKLAYINIZ.

Guncel/Anlık Fiyatı : 1.999 TL (Teknosa - %35 indirim ile 1.299 TL)

GORUNTU KALİTESİ :

Bildiğimiz 1080P, gayet kaliteli bana fazla fazla yetiyor. Zaten 4K daha tam oturmuş bir teknoloji olmadığından benim icin fazla bir şey ifade etmiyordu. Filmleri bile 720p indirirken 4K cok ucuk kacıyor bana
He bir de IPS var tabii, resimlerine bir goz gezdirin

MENULER & TASARIM :

TV'nin kenarları 0.8 cm incelikte, kalınlığı ise 2.5 cm ancak arka tarafta giriş bolumlerinin bulunduğu yerde kendini hissettirmese de biraz daha kalınlaşıyor.
Ayakları gercekten cok hoş, bence aynı TV'nin Smartlı versiyonunun ayaklarından daha guzel
Menu tasarımları da gayet guzel ve ince duşunulmuş ancak Beyaz&Siyah&Pembe'dense Samsung gibi Beyaz&Siyah&Mavi tercih edilebilirdi. Gerci LG'nin her TV'sinde bi' pembelik var

BAĞLANTILAR & EKSTRA :

İcinden cıkan bazı aparatları kenara fırlattım ve bulamadım, sadece gozlukleri koyacağım. Bir de ailede eli yerleşmeye tek insan benim, terli elleri ile kumandayla dokunuyor herkes 7-8 ay sonra silinmeye başladı yazılar.

DAHİLİ UYDU ALICI :

Bence orta seviye bir uydu alıcı, kanal değişme suresi 1-2 saniye arası ekstra almaya gerek var mı derseniz, bence yok.
Hatırlatma ve kaydetme ozellikleri de ayrı bir guzel
Buna koyacak resim bulamadım

GENEL DEĞERLENDİRME :

Tam bir F/P urunu, benim yazdığım gibi duşunuyorsanız, fiyatı da 1.299'lara inmişken kacırmadan alın derim.

Genel Puanım : 87/100

Tuplu TV'den gecince ayrı bir haz veriyor tabii

İncelemem bu kadar arkadaşlar, umarım eğlenmişsinizdir, duzenli bir konu yazmak icin uğraştım. 3.5 saat kadar surdu konuyu hazırlanan ve en az 50 defa T9'un azizliğine uğradım. Eksiklerim varsa lutfen belirtim, iyi kotu butun yorumlarınızı bekliyorum, yeni bir şeyler oğrenirsem konuyu guncellerim. Yakında yeni PC alınca onun incelemesinde goruşmek uzere.

Allah size daha iyilerini nasip etsin, iyi sosyaller