Oncelikle selamlar. 7 aydır Galax GTX 1650 Super EX kullanıyorum. Aslında aldıktan 1 ay sonra inceleme yapmayı duşunuyordum ancak sistemim daha tam olarak hazır değildi. Hem SSD yoktu hem de tek kanal 8 GB RAM vardı. O yuzden sistemi tamamen toparlayınca inceleme yapmak istedim.

Test Ettiğim Sistem
İşlemci: Ryzen 5 1600 AF (stok soğutucu ve frekanslar)
Anakart: Gigabyte A320M S2H
RAM: XPG D30 8*2 3000 MHz
Ekran Kartı: Galax GTX 1650 Super EX (461.09 surum driver kurulu)
Kasa: Corsair Spec-Delta RGB (2 intake, 2 egzoz fan)
Guc kaynağı: Corsair VS550 Gri Etiket
SSD: Western Digital Blue 500 GB SATA
İşletim Sistemi: Windows 10 20H2

Kutu İceriği
Kutu iceriği hakkında soylenecek fazla bir şey yok. Kartın kendisi, nasıl takılacağı hakkında kılavuz ve molex to 6 pin PCIe donuşturucu kablosu cıkıyor. 1 tane Galax cıkartması olsa hoş olurdu.

Ekran Kartının Gorselleri
Kart 2 adet 80mm'lik fan ile soğutuluyor.

Gorselde de gorulduğu gibi bir tane ısı borusu bulunuyor ve herhangi bir arka plaka yok.

Arka kısımda 1 Display Port, 1 HDMI ve 1 tane de DVI-D cıkışı var.

Gorunum ve kozmetik olarak tek eksisi arka plaka bulunmaması. Ayrıca ben tasarımını pek sevmedim, bu da kişiden kişiye değişir. Onun dışında 80mm fan ve kucuk boyutları ile SilverStone SG13 serisi, Sharkoon C10 gibi ITX kasalar icin uygun.

GPU-Z Ekran Goruntusu

Xtreme Tuner Plus
Galax'ın, MSI Afterburner benzeri hız aşırtma yapmak ve aydınlatmayı kontrol etmek icin yaptığı program. Arayuzunu sevmedim acıkcası. Bu modelde de herhangi bir aydınlatma olmadığı icin Xtreme Tuner Plus kullanmıyorum. Yine de indirmek isterseniz:
Xtreme Tuner Plus Galaxy Microsystems Ltd.
www.galax.com

1 Click OC
Xtreme Tuner Plus programı uzerinden, 1 Click OC bolumunden kartın 1530 MHz olan cekirdek hızını 1755'e cıkartabiliyorsunuz. Ancak bu programı hic kurmazsanız kart kendi kendine 1830 ile 1920 MHz arasında calışıyor. Sorun bende mi programda mı emin değilim ancak cok stabil calıştığını soyleyemem.

MSI Afterburner Fan Profili
Gigabyte WINDFORCE tek fanlı ve Galax EX modelleri haric diğer modellerde boyle bir durum var mı bilmiyorum ancak fan profili %40'ın altına duşurulmuyor. Gigabyte modelinde ise minimum %59 olarak ayarlanabiliyor.

Boştaki ve Yuk Altındaki Sıcaklıklar
Boşta ortalama 28 derecelerde, en duşuk de 27 derece gordum.

Boşta:

Yuk altında:

Oyun testlerine gecmeden once belirteyim, ekran kartı fanı %40'ın altına duşurulmuyor. Ancak bu hızlarda kart oldukca sessiz %45-47 sonrasında ses miktarı fark edilir seviyeye geliyor. %55 ustunde ise rahatsız edici seviyelere ulaşıyor, en azından beni rahatsız ediyor. Oyun testlerinde de gorebileceğiniz gibi %40'ın uzerine cıktığı oyun sayısı oldukca az.

Kasa fanları ortalama 600-700 RPM arasında calışıyor.

Oyun Testleri

Forza Horizon 4

Preset ayarı Ultra olarak ayarlayıp test ettim. Cozunurluk ise 1600*900.

Ortalama: 105 FPS
Minimum: 90 FPS
Maksimum: 130 FPS

Test sırasında ekran kartı sıcaklığı maksimum 64 dereceye ulaştı. Fan hızı artmadı, %40 olarak kaldı.

%1 ve %0.1 FPS değerlerini gosteremiyorum cunku oyunu başlatınca Afterburner ve RTTS calışmıyor.

Rainbow Six Siege

Ultra ayarlar, 1600*900 cozunurluk, işleme olceği ve keskinlik 100.

Ortalama: 167 FPS
Minimum: 132 FPS
Maksimum: 211 FPS
%1: 79FPS
%0.1: 30 FPS

Test sırasında ekran kartı sıcaklığı maksimum 59 dereceye ulaştı. Fan hızı artmadı, %40 olarak kaldı.

World of Tanks enCore
İlk once Ultra ayarlarda, Ray Tracing kapalı ve 1600*900 cozunurlukte yaptım testi. 23.814 skor elde ettim.

Ortalama: 132 FPS
Minimum: 87 FPS
Maksimum: 233 FPS
%1: 89 FPS
%0.1: 80 FPS

Test sırasında maksimum sıcaklık 62 dereceye ulaştı. Fan hızı artmadı, yine %40 olarak kaldı.

Daha sonra aynı grafik ayarlarında ancak bu kez Ray Tracing acık bir şekilde test ettim. Test sonu aldığım skor 16.172 oldu.

Ortalama: 88 FPS
Minimum: 58 FPS
Maksimum: 86 FPS
%1: 58 FPS
%0.1: 54 FPS

Test sırasında maksimum sıcaklık 65 dereceye ulaştı. Fan hızı artmadı, yine %40 olarak kaldı.

Call of Duty Warzone

Cok iyi bir test olmadı cunku anlamsız bir şekilde packet loss sorunu yaşıyordum. Bunun FPS değerlerine bir etkisi olur mu bilemiyorum ancak yine de ekledim.

Ultra ayarlarda, 1600*900 cozunurlukte test ettim.

Ortalama: 75 FPS
Minimum: 65 FPS
Maksimum: 86 FPS
%1: 54 FPS
%0.1: 33 FPS

Test sırasında ekran kartı maksimum 65 dereceye ulaştı. Diğer testlerde olduğu gibi fan hızı artmadı, %40 olarak kaldı.

Son Yorumlarım
Ekran kartından gayet memnunum. Sıcaklık değerleri ve gurultu seviyesi oldukca iyi. Herhangi bir aydınlatması yok, sade bir model.

Bana bu ekran kartını oneren @habAR, @kino ve @MoTionless IN White'a teşekkur ediyorum.

Okuduğunuz icin teşekkurler, umarım yararlı bir inceleme olmuştur. Sorularınız varsa sorabilirsiniz, elimden geldiğince cevaplamaya calışacağım.