Herkese merhaba, bildiğiniz gibi ben XFX 5700XT THICC III kullanıcısıydım. Kart cok guzeldi, soğutma kısmında da cok iyiydi, herhangi bir surucu sorunu da yaşamadan 6 ay kullandım. Gecenlerde de değiştirmeye karar verdim cunku RT olayını deneyimlemek istiyordum, ancak piyasa delirince ikinci ele yoneldim.

Bu sırada kartı 5600 liraya Letgo'ya satışa koymuştum, Sahibinden'de 5500 liraya Gigabyte RTX 2070 Super Windforce OC 3X 8G modeline denk geldim. 4 aylık kartı sahibi Hackintosh kurmak icin satıyordu ve takas seceneği olarak 5700XT vermişti. Onunla iletişime gecip birkac test sonucu değiş tokuşundan sonra birebir takas yapmaya karar verdik, Perşembe gunu de yaptık. Kartın soğutma bloğu daha kucuk olduğu icin ısınmasından endişe ediyordum cunku THICC III ikisi 90 biri 100 milimetre olan 3 fana, 31.5 santim uzunluğa ve 2.8 slot kalınlığa sahipti, Windforce 3X ise biri aksiyal olmak uzere 3 tane 82 milimetrelik fana, 28.6 santim uzunluğa ve 2.5 slot kalınlığa sahip. Ancak FurMark testinde 63 derecede kaldı, 65 dereceyi bile gecmedi, yani soğutması şaşırtıcı bicimde Gaming X'ten bile daha başarılı, Gaming X Trio ile karşılaştırmıyorum cunku onda daha fazla OC var, 8+8 pin istiyor.

Bu model ve duz Gaming X 8+6 pin istiyor. Kartla alakalı şu an yaşadığım tek "sorun" yukte bir miktar Coil Whine yapması, USB girişli ufak masa fanlarının yaptığı motor sesine benzer bir seviyede, sessiz ortamda kendisini belli ediyor ancak hoparlorde bile sesi kolayca bastırılıyor, o yuzden ona cok takmadım, zaten şu an bilmediğim bir nedenden dolayı PSU fanım da tıkırdama yapıyor, ikisi beraber koro oldular . Genel olarak memnunum, THICC III'ten gectiğime pişman olmadım. 5700XT'nin artısı olabilecek başka bir durum PCI 4.0 olmasıydı ancak 3600X ve B450-A PRO Max ile kullandığım icin zaten ondan yararlanamıyordum. RT'yi henuz deneyemedim, DLSS'i War Thunder ile deneme imkanım oldu. Dengeli, performans ve kalite olmak uzere uc farklı seceneği vardı, ben kaliteyi secerek test ettim. FPS'te gercekten de aşırı yukselme oldu, ana ekranda 60 FPS'te kalan oyun 150 FPS'e yukseldi, ancak arka taraflardaki tanklarda biraz daha bulanıklık vardı ve mesela Zoom yapınca arada cok ufak da olsa bir sure belirgin bir bulanıklık hissediyordum.

O yuzden normal ayarlara geri dondum. Zaten 1080P olduğum icin oyun aşırı ağır olmadığı surece DLSS'in asıl guzelliğini goreceğimi sanmıyorum. Genel olarak izlenimlerimi ve tecrubelerimi aktarmak istedim, isteyen olursa kartın ayrıntılı incelemesini ve 5700XT elimdeyken yaptığım testlerle beraber karşılaştırmalı performans testlerini de yapabilirim.
@mithat Berhan hocam benim kasa konumdan hatırlarsın yığınla projem vardı . Kart değişimi ile her ne kadar kartta RGB olmasa da ilk adımı tamamladım, yakında da dikey montaj kiti inceleme ve performans-sıcaklık karşılaştırması gelecek . Kart değişimine ilk adım diyorum cunku her ne kadar XFX "Thicc boi" olsa da tasarım olarak biraz sadeydi, Gigabyte RGB olmamasına rağmen biraz daha albenili bence .