İlk olarak kutu iceriğinden başlayalım. Kutuda ilk olarak Powerbank cıkıyor. Kısa bir USB kablosu (kablo uzunluğu 17,3 cm) ve Turkce kullanım kılavuzu cıkıyor. Daha uzun bir kablo olabilirdi aslında zira şarj etmek zor olabiliyor. Kullanıcının akıllı telefonunun USB kablosu vardır mantığı ile bu kadar kısa bir USB kablo koymuşlar herhalde.
Urunun tasarımına gelecek olursak incelediğim urun gri renkte olanı elmalı bilgisayarların rengini andırıyor sanki. Urunun rengini cok beğendim, şık ve sade duruyor. Aluminyum tasarımın ele verdiği hissiyat ve gorunum gercekten guzel. Elinize aldığınız zaman bir akıllı telefondan ağır olduğunu fark edeceksiniz. Ağırlık olarak oyle olsa da boyut olarak taşınabilir bir cihaz. Fotoğraflarda gorulduğu gibi Zenpower ’ın al t kısmında bir şey bulunmazken ust kısmında solda acma kapama butonu sağda ise USB ve micro USB girişi bulunuyor. Hemen ortada ise bataryanın guc durumunu gosterecek 4 adet led bulunuyor. Bu led ışıklar icinde bulunan guc miktarına gore seviyeli şekilde yanarak bilgi vermeye yarıyor. Zenpower ’ı acmak icin tuşa bir defa basmanız yeterli olurken kapatmak icin birkac saniye basılı tutmanız gerekiyor. Yazının bundan sonraki kısmında sizlere sayısal bilgiler aktaracağım.
“Asus Zenpower olarak tanıtılan bu arac firmanın kullanıcılara alternatif aksesuar sunma cabasının sonucu diye duşunuyorum. Asus ’un bilgisayar modellerinde Zen serisinin ozel bir yeri vardır. Tasarım olarak belli bir cizgide devam eden bu serinin tasarımı Zenpower ’a da yansımış. Merak edenler olursa bu seriye bir goz atmalarını tavsiye ederim.”
Asus Zenpower ’ın uzunluğu 59 mm iken genişliği ise 90,5 mm boyutlarında. Bir kredi kartı boyutunda diyebilirim. Zenpower 22 mm genişliğinde olup cepte taşındığında 3310 etkisi yaratabilir. Asus Zenpower 10.050 mAh guce sahipken aynı zamanda hızlı şarj ozelliğinin olması iyi bir avantaj. En cok ilgimi cekenler ise şarj etme akımını ortam sıcaklığına gore otomatik olarak ayarlaması ve guvenli şarj olması icin Asus PowerSafe teknolojisine sahip olması.
Asus Zenfone 2 ’nin 3.000 mAh guce sahip bataryasını 2 kereden daha fazla şarj etme imkÂnı sağlıyor. Zenpower ’ı alıp actığımda 2 adet ışığı yanıyordu. Telefonum 2150 mAh guce sahip bataryası %16 iken tamamen doldurdu ve 1 ışığı daha da yanmaya devam ediyordu. Tahmini olarak da 4-5 defa daha doldurabilir diye duşunuyorum.
Tasarım olarak Xiaomi ’nin guc bankasına benziyor. Xiaomi ’ye ustten bakıldığında koşeler yuvarlak iken Zenpower daha karesel duruyor. Xiaomi ve Zenpower ’ın tuş, led ışıkları ve USB girişleri tamamen aynı tasarıma sahip. Sadece Xiaomi ’nin USB girişleri yan yana iken Zenpower ’ın USB girişleri boyutundan dolayı alt alta konulmuş.
Telefonumu şarj ederken ısınma sorunu ile karşılaşmadım. Zaten aluminyum kasaya sahip olduğu icin elinize aldığınızda soğuk olduğunu fark edersiniz. Cekmiş olduğum fotoğrafları inceleyerek daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca sizler icin Asus Zenpower ’ın 2 farklı cihaz ile ozelliklerini karşılaştırabileceğiniz bir tablo hazırladım. Sormak istediğiniz ya da merak ettiğiniz bir şey olursa bu konu altında yorum bırakabilirsiniz. Kısa surede cevap vermeye calışırım.
Asus Zenpower şu anda Asus E-Store mağazalarında 59 lira fiyat etiketi ile satışta. Satışta olan urunun mavi, gumuş, pembe, altın ve siyah renk secenekleri bulunuyor. İsterseniz koruyucu bumber kılıfları da 19,90 TL'ye satın alabilirsiniz.