Bu inceleme sadece sıcaklık acısından bilgilendirme amaclıdır!
İncelediğim model ve link: Monster Tulpar T7 V20.2
3.5 ay sonra, ilk alındığında gelen ayarlarla sıcaklık incelemesini yazacağım. Alınma tarihi: 22.10.2020
İşlemciye undervolt yapılmamıştır! Ekran kartına OC yapılmadan inceleme yapılmıştır. Normalde daha farklı ayarlarda kullanıyorum.
Cam masa ustunde ılık odada yapılmıştır. Harici klavye ve fare ile kullanıyorum.

İlk Test: OCCT ile CPU stres testi (Large Data Set)
-Sure: 5 dakika. Değerler stabil. CPU Clock: 4187MHz. CPU Sıcaklık 80-84°C. Değerler değişmediği icin kısa tuttum.

İkinci Test: League of Legends (Antreman)
-Sure: 2 dakika. CPU Clock: 4187MHz. CPU sıcaklık 69-74°C. Uzun surede de bu değerlerde olacaktır, o yuzden uzatmadım.

Ucuncu Test: Star Wars Battlefront II (İndirirken oynama - Ultra)
-Sure: 10 dakika. CPU Clock: coğunlukla 4187MHZ. CPU sıcaklık 83-86°C, 87°C'yi de oyanarken gordum. GPU sıcaklık sabit 77°C
-22 saniyelik video aldım ve sadece 1 saniye boyunca 3589MHz de kaldı.
-MSI Afterburner grafiği inceleğinde yine birkac kez anlık duştuğu gorulebilir.
-Kırmızı ile gosterilen yerde kahramanlara bakıyordum. Herhangi buyuk bir sıcaklık artışı ya da buyuk bir CPU cekirdek hızı duşuşu olmamıştır.

Dorduncu Test: OCCT-Large Data Set + FurMark v1.25.0.0
-Sure: 10 dakika. CPU Clock: Thermal Throttling soz konusu. Son hızı 3689MHz. CPU sıcaklık 83-84°C. GPU sıcaklık sabit 77°C
-İşlemci somuren AAA oyunlarda bu durum soz konusu olabilir.

Beşinci Test: PUBG Lite (Olabilecek en yuksek -%120- 1080p)
-Sure: 15 dakika. CPU Clock: 4187MHz. CPU sıcaklık 80-86°C. GPU sıcaklık sabit 76°C. FPS: 169-184

Altıncı Test: CS:GO (En yuksek - MSAA: 2x)
-Sure: 15 dakika. CPU Clock: 4187MHz. CPU sıcaklık 83-87°C. GPU sıcaklık sabit 75°C.

Yedinci Test: Cyberpunk 2077 (En yuksek - RTX: Kapalı, DLSS: Kalite, 1080p)
-Sure: 15 dakika. CPU Clock: dengesiz. CPU sıcaklık 82-87°C. GPU sıcaklık sabit 77°C.
-Hem şehirde hem şehirdek uzakta test ettim. Şehir icinde işlemci darboğaza uğradı.
-FPS kaybı Thermal Throttling'den cok işlemci darboğazına bağlı gorunuyor.
-(Gorseller yukleme sınırını aştığı icin JPG'ye cevirdim)

-Sure: 15 dakika. "Undervolt ile" CPU Clock: Daha stabil. CPU sıcaklık: 82-84°C. GPU sıcaklık sabit 77°C.

Toparlama: İşlemci oyunlarda genel olarak 80-87°C olarak iş yaptı. Anlık olarak 90°C'yi bir kere gordum, kısa surdu. Thermal Throttling'e uğradığı zamanlar oldu ama frekansı cok duşmediği icin sorun oluşturmadı.
GPU 77°C'de sabit kaldı.
Undervolt ile sıcaklık duşurebilir, Thermal Throttling var ise bu durum azaltılabilir. Kullandığım değer: -0.080V (80mV). Sizin değer farklı olabilir her zaman aynı olmaz. Undervolt yapan kişiler kendi sorumluluğunu alır, kimseyi suclu bulunduramaz.

Arkadaşımın bilgisayarı daha sıcak. O benden 2-3 ay once almıştı. Kullandığı zemin cok farklı olabilir. Benim kullandığım zemin tabiri caizse soğuk olduğu ve havalandırma imkanı tanıdığı icin daha iyi.
Başka işlemci ve başka modellerde sıcaklık daha farklı olacaktır.

Testler uzun sureli yapılırsa sıcaklık farkı oluşabilir. Bunu Cyberpunk 2077 icin bir saatlik yapacağım.
Başka istek ve onerileriniz var ise bekliyorum.