iPhone 7 ile birlikte kullanmaktayım. Bluetooth surumu 5.0 destekleyen cihazlarda ve daha uzeri cihazlarda kullanılabilir gibi bir algı olmasın. iPhone 7 Bluetooth 4.2 destekiyor. Sadece 1-2 saniye gec bağlanıyor kapağı actığınızda, onun dışında hicbir şey kaybetmiyorsunuz ses deneyim vs. anlamında.
Onun haricinde benim ilk Bluetooth kulaklığım buydu ve biliyorsunuz iPhone 7 ve uzeri cihazlarda kulaklık girişi olmadığı icin artık yavaş yavaş kablosuz teknolojisine gectik. Ben de BİM uzerinden aldığım donemde en uygun fiyata yani 850 TL'ye almıştım.
Şu an icin kıyaslama yaparsak ortalama 1000-1500 arası bir fiyatı var ancak Pro modeli ile gercekten arada farkı var fiyat bazında da. Pro 1800-2500 arasında değişiyor.
AirPods Max'i zaten kıyaslamaya tabii tutmuyorum.
En sevdiğim yanları:
1- Ses kalitesi benim kulağıma guzel geldi. Bas, tiz; hepsi mukemmel. Klavye ile yazı yazarken hicbir ses gecikmesi olmuyor. Ben sadece aramalarda IPhone'un ses kalitesini daha cok beğendim. Tabii mecbur durumlar var orneğin: Yani işte bir bisiklet surerken olsun cok rahat kolaylık sağlıyor gelen aramaları cift dokunuşla acmak gayet guzel. Ses anlamında dediğim gibi ikisi de gayet guzel ama aramalarda tercihim iPhone'dan yana olur.
Kulaktan gundelik zamanda normal pozisyonlarda duşmuyor. Yastığa yatarsanız, kafanızı bir sağ bir sol gibi hareketler yaparsanız cıkar tabii ki kulağınızdan.
2- Şarj olarak ben genelde muzik dinliyorum Spotify uzerinden ve 2 saat sonunda kulaklıkların şarjları ortalama 65 seviyesine duşuyor. Tabii %100 ile başlarsanız dinlemeye. Şarj duşuşleri ikisinin de ortalama aynı oluyor. 1 saat sonunda sol 85 ise sağ da 85 oluyor. Genelde ben cok cok nadir birinin %1 daha az olduğuna denk geldim.
Şarj kutusunu ayda bir şarj ediyorum resmen ben. Şarj kutusu orneğin %80 şarj seviyesindeki iki AirPod'un şarjını tam doldururken kendisi %10 şarj falan kaybediyor ortalama tabii genelde 10'u gecmiyor ve daha az oluyor.
3- AirPodlarda olan cift dokunuş olsun kulaktan birini cıkarınca muziğin durması olsun bu hareketler bildiğim kadarıyla Android uzerinde olmuyor. Oluyorsa belirtin lutfen.
4- Ben olumsuz bir şeye denk gelmedim. Sadece garanti başlamamıştı, ben de oyle bir talihsizlik yaşadım. Desteği arayınca iki dakika icinde garanti aktif oldu. Zaten gene de siz alınca kontrol edin derim sitesinden. Ben de tesadufen 1 ay sonra fark ettim. Ne bilelim Apple gibi firmada boyle bir şey olacağını.
Sorunuz varsa seve seve cevaplarım.