Urunu Ne Kadar Fiyata Aldım? Neden Aldım?

Sistemimde kullanmış olduğum monitorum hakkın rahmetine kavuştuğu icin 1 ay kadar tuplu bir monitor ile oyun oynamak
zorunda kaldım. Ya yeni bir monitor alacaktım ya da guzel bir goz doktoruna sağlam para odemek zorunda kalacaktım.
Ben de oyumu yeni bir monitorden yana kullandım.
Samsung LC24F396FHMXUF urununu Migros Sanal Market uzerinden 949TL karşılığında satın aldım.

Urun İle İlgili Deneyimlerim, Memnun muyum?

Urunu gercekten uygun bir fiyata aldığımı duşunuyorum, dolayısıyla fazlasıyla memnunum diyebilirim.
Urunun kutusundan HDMI kablosu cıkmıyor, sadece VGA kablosu ve guc kablosu/adaptoru ile geliyor. Alıştığımızın aksine guc kablosu laptop şarj kablosu gibi,
bir adet adaptor ve kablo ile takıyorsunuz. Buradan anladığım kadarıyla monitor gercekten az guc tuketiyor.
Monitoru birkac gun VGA ile kullanmak zorunda kaldım, eğer VGA ile kullanacak iseniz monitor gercekten VGA kablosu ile rezalet denebilecek bir goruntu veriyor.
HDMI kabloyu satın alıp taktığım gun oh be dedim.

Monitorun yaklaşık ağırlığı 3-3.5kg civarında.
Kutusundan 3 parca halinde cıkıyor, Ekran, ayak, ayak tutucu. Montajlaması gayet kolay parcalar birbirine gecirilip kilitleniyor.
LC24F390 ile arasındaki tek fark ayak yapısı. F390 modeli daha eski olup ayağı duz iken F396 modeli 2018 uretim olup capraz ayaklı yapıda.

Artı ve Eksi Yonleri / Yorumum?

Monitorde oyun modu seceneği var, acıkcası olmasa da olurmuş dedim. Oyun modunu actığınız zaman 10 defa lanet olsun cekebilirsiniz.
Oyun modu gercekten goruntuyu o kadar fazla keskinleştiriyor ki, 23.5" ekranda 1080p goruntude pikselleri sayabiliyorsunuz.

Monitorde Ghosting problemi var, fakat eğer Mersin'de yuksek bir yere cıkıp Ankara'yı gorebilen birisi değilseniz bu ghosting sizi rahatsız etmez.
Oyunlarda asla fark edilmiyor, ama farenizi 2000dpi ayarlayıp da google chrome'yi masaustunde bir sağa bir sola fırlattığınız zaman ghosting az da olsa belli oluyor.
Fakat oyunlarda ve gunluk kullanımda asla fark edemedim.

Monitor kavisli bir yapıya sahip ama fotoğraflarında gorulduğu kadar aman aman bir kavisi yok. Ancak kavisli bir monitor istiyor iseniz bu fiyatta bir alternatif bulabileceğinizi sanmıyorum. Kavis yok dediğime bakmayın, kavisi olduğunu hissediyorsunuz tabiki ve kullanımı gayet rahat.

Renkleri Gayet Canlı ve Panel Kalitesi Guzel. VA Panel olması da ayrı bir tatlılık ve canlılık katıyor.

Parlaklık derecesi fazlasıyla guzel, Parlaklığı 100'e cektiğim zaman guneşe bakmış gibi olduğum icin parlaklığı 30 seviyesinde kullanıyorum.

Monitorun menusu uzerinden kontrast, netlik, parlaklık ayarı yapmak cok basit.

Monitor 60hz fakat 72hz'e kadar cıkabiliyor.

Goz koruyucu modu guzel ve renkleri aşırı derecede kotuleştirmiyor. Office programları kullanırken goz korucuyu acmak yararlı olabilir.
Aksi taktirde %50 parlaklık seviyesinde goz koruyucu kapalı iken Microsoft Word ile 1 saat yazı yazıp ondan sonra bir goz muayenesine gidebilirsiniz.

Monitorun artıları ve eksileri ile alakalı yorumlarım bu kadardı. Geriye kalan ozellikleri bircok monitorde de var zaten.

Teknik Ozellikleri

Ekran Boyutu : 23.5"
Ekran Cozunurluğu: : 1920x1080p
Yenileme Hızı : 60hz (72hz'e kadar cıkartılabilir)
Tepki Suresi : 4ms
Ekran Teknolojisi : VA
En-Boy : 16:9
HDMI : Var 1.4
VGA : Var
DisplayPort : Yok
miniDisplayPort : Yok
Kontrast Oranı : 3000:1
Parlaklık : 250cd/m²
Renk : 16.7 milyon 8 bit
Ekran Tipi : Curved (Kavisli)
Kulaklık Girişi : Var

Son Goruşlerim

Bu fiyatta alabileceğiniz alternatifi olmayan tek kavisli monitor olabilir.
Tek alternatifi bana gore 24" duz ekranlı VA/IPS panel monitorler.
Monitoru halen 1000TL seviyesinde rahat bir şekilde bulabilirsiniz.
Almayı duşunenlere umarım yardımcı olabilmişimdir, kesinlikle onerebileceğim bir monitordur.
Ozellikle TN panel bir monitorden gececek iseniz fazlasıyla memnun kalırsınız.