Nohutu geceden ıslatıp haşlayın.
1 kg parca et
1,5 kg patlıcan
1 kg domates
4 adet yeşil biber
2 orta boy soğan
6-7 diş sarmısak
1 su bardağı nohut( geceden ıslatılacak)
tuz
nane
1 yemek kaşığı domates
1 yemek kaşığı biber salcası
limon suyu
2 yemek kaşığı sadeyağ( tereyağ)
Akşamdan ıslatılan nohut, parca et ile birlikte pişirilir. Diğer taraftan patlıcanlar kabukları soyulmadan dorde bolunup, 3-4 cm uzunluğunda doğranır. Bir tencere icerisine domateslerin kabukları soyulup cekirdekleri cıkarılır. Biberler doğranır. Soğanlar halka halka doğranır, sarmısaklar konur, tuzu atılır ve biraz su ilave si ilepişmeye bırakılır. Patlıcanlar pişmeye yakın limon suyu domates ve biber salcası ilave edilir. 15-20 dakika da ekşili-salcalı suyla kaynatılır. Pişince uzerine ateşte kızdırılmış sadeyağ ve nane gezdirilir