devletsah.com'dan alıntıdır...

Ellerimizi yıkayalım...

2 adet şeftali
3 paket jole
1 paket petibor biskuvi (175 gram)
6 yemek kaşığı yoğurt
1 cay bardağı fındık

Şeftalilerden bir tanesi soyulup dilimlenir.
Kalıp sudan gecirilir.
İcine dilimlenen şeftaliler dizilir.
Diğer tarafta bir paket jole uzerindeki tarife gore hazırlanır.
Hazırlanan jole dilimlenmiş şeftalilerin uzerine dokulup dondurulmak uzere buzdolabına kaldırılır.
Şeftalili ve joleli kısım donduğu zaman ikinci paket jole kutudaki tarife gore hazırlanır.
Hazırlanan joleye yoğurt ilave edilerek balon cırpıcı ile iyice karıştırılır.
Hazırlanan karışım dondurulmuş bolumun uzerine dokulup donamk uzere dolaba kaldırılır.
Yoğurtlu bolum de donduktan sonra biskuviler kırılır (Un ufak edilmez).
Ucuncu paket jole de tarife gore hazırlanır.
İkinci şeftalinin kabukları soyulup, cekirdeği cıkarıldıktan sonra pure haline getirilir.
Fındıklar dovulur.
Şeftali puresi, fındık kırıkları ve jolenin 2/3′luk kısmı biskuvilerle karıştırılır.
Oluşan biskuvi hamurunu donmuş yoğurtlu kısımın uzerine dikkatlice yerleştirin.
Kalan joleyi de uzerine boşaltıp buzdolabında dondurun.
İkram edeceğiniz zaman kalıptan cıkartın.