Eşim Karadenizli olmamasına rağmen Karadeniz yemeklerine bayılır. Benim şoyle soyleyeyim yemek tecrubem bile yok sayılır. Karadeniz yoresi mutfağına cok uzak bir insan olduğum icinde internette gorduğum ve denediğim Karadeniz yoresine ait tariflerin kıvamını asla tutturamam. Daha onceden mutfak tecrubesi cok olan biri olsaydım az bucuk bu tariflerin kıvamı hakkında tahminlerde bulunabilirdim ama tarifi uygulasamda kıvamını asla tuturamadığımı soyluyor eşim. Bana ozellikle, karalahana, mısırunu ile tereyağlı ile yapılan bir şey var adını unuttum ama sadece tereyağı mısır unu ve peynirle yapışan bir şey, birde ozellikle mısır ekmeği (hamsili) tariflerinin "PUF NOKTASINI" yazar mısınız? Karalahana yemeğinde mıısır unu ile kıvam veriliyormuş, onu bir tutursam ... :cok uzgunum: birde mısır ekmeğini denedim ama taş gibi oldu :1no2:

bu tariflerin "pufu" ne ola?