İlk olarak teknik ozellikler ve sipariş surecini anlatmak istiyorum,
Urunu Hepsiburada'da "techburada" adlı satıcıdan satın aldım ve urunu 1 iş gununde kargoya vermiştir ve urun bana 3 iş gununde ulaşmıştır.
Link: Wd Black SN750 Nvme 500GB WDBRPG5000ANC-WRSN 3470MB-2600MB/S Fiyatı (hepsiburada.com)
En ucuzu: Western Digital 500 GB SN750 WDBRPG5000ANC M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Ozellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakce (akakce.com)
Teknik ozelliklere gelirsek de bu SSD bize şunları vaat ediyor:
-5 yıl veya 300TBW garanti sunuluyor, TBW tarafından bakarsak benim gibi profesyonel iş yapmayacak kişilere 10 yıl kadar gidebilecek bir urun olduğunu gosteriyor. Ayriyeten 300 TBW aşılsa bile daha uzun zamanlar bozulmadan gidebilir.
-Bu SSD bize 3430 okuma, 2600 MB/s yazma hızını vaat etti, aşağıda benim yaptığım testlerin de sonuclarını yazıyor.
Şimdi de sıcaklık değerlerine goz atalım:
-Benim aldığım model soğutucusuzdu ama anakartımda halihazırda bir tane M.2 soğutucu bloğu olduğu icin hic ısınma sorunu yaşamadım ki soğutucu olmasa bile siz aralıksız tam performansta kullanmadığınız surece soğutucuya cok ihtiyac kalmıyor. Değerler:
Soğutucusuz:
Boşta, 40-45 arası.
Crystaldisk Mark'ta 5 dakikalık testle 65 goruyor ve daha da artmıyor, muhtemelen performansı birazcık kısıyor.
Soğutucu ile de:
Boşta 39-41 arası.
Yuk altında ise sıcaklıkları daha yavaş yukseliyor ve en yuksek 53 goruyor.
Surprizbozan: NOT bu sıcaklık değerleri kasanın hava akışından tutun da işlemci ve fanına, ekran kartına ve oda sıcaklığına gore değişebilir ama bende 50 iken sizde 70 olma gibi bir ihtimali yoktur, oluyorsa da uretim kaynaklı bir sorun olabilir.
Hız&performans sonucları:
Surprizbozan: Hız değerleri
Gorulduğu uzere bu urun bize vaat edilen hızlara ulaşabiliyor.
Yazılım:
Linki: http://wddashboarddownloads.wdc.com/...boardSetup.exe
Yazılımla ilgili deneyimlerim şu şekilde:
Turkce olması bence bayağı guzel bir ozellik.
Yazılımın ara yuzu gayet guzel, mesela kimi yazılımlar var Windows 98'den kalma gibi gozukebiliyor.
Yazılımı kullanırken herhangi bir sorun yaşamadım.
Oyun modu diye bir mod var, CrystalDiskMark uzerinden test ederken pek bir fark goremedim, belki oyunlarda yukleme surelerini duşuruyordur ama pek oyun oynayasım gelmediği icin bakmadım.
Surprizbozan: Yazılımla ilgili fotoğraflar
Sonuc:
Artıları,
-Soğutucu olmasa bile aşırı derecede ısınmadan kullanılabilir olması.
-Soğutucu ile 53'leri bile gecmiyor oluşu.
-Vaat edilen hızlara ulaşması.
-Yazılımın Turkce olup sorunsuz ve kullanışlı oluşu.
-5 yıl garanti ve 300 TBW omur.
Eksileri:
-Kutu iceriği daha guzel olabilirdi, icini acarken pek de kaliteli bir urun almış hissiyatı yaşatmadı.
İnceleme yazım bu kadardı, okuyan herkese teşekkur ederim, yazı hakkında duşuncelerinizi ve urun hakkındaki sorularınızı belirtirseniz sevinirim.
Herkese iyi forumlar.