Merhaba arkadaşlar hepimiz tatlılarımızı seviyoruz. Peki unuttuğumuz o guzelim pasta, tart, cheesecake ve diğer bir cok tatlılarda kullanabileceğimiz sosları hatırlamak veya yenisini oğrenmek istemez miyiz?


CİKOLATA GANAŞ

Daha cok pastaların uzerilerine yazı yazmak ve şekiller cizmek icin kullanılan bu sert krema , bazı ozel durumlarda pastaların uzerilerinide suslemektedir. Mesela bazı ozel duğun pastalarının uzerileri daha dayanıklı olması icin royal icing ile kaplanır. Bol şekerli bir tadı vardır ama goruntunun uzun sure bozulmadan aynı kalması ozel bir durumda sizin icin onemli ise bu kremayı onerebilirim.

3 adet yumurta akı
1 paket pudra şekeri ( 250 gr)
1/4 limon suyu
kurdanın ucuyla toz gıda boyası ( renklendirmek isterseniz)

Yumurta akları ile pudra şekerini birlikte cırpıyoruz. ( yavaştan hızlıya) Limonun suyunu da ilave edip krem şanti kıvamında bir karışım elde edinceye kadar cırpmaya devam ediyoruz. Renklendirmek istersek bu aşamadan sonra cok az boya ilave edip cok az daha cırpıyouz.