devletsah.com'dan alıntıdır...



1 adet yumurta
1 su bardağıun
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarcın
5 1/2 yemek kaşığı margarin
1/4 su bardağı krema
1/4 su bardağı sut
1 adet elma

Yağ, şekerin yarısı ve tarcının yarısını krema kıvamına gelene kadar cırpın.
Yumurtayı ilave edin.
Krema ve sutu ekleyin.
Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu ilave edin.
Kalıbı yağladıktan sonra hamurun yarısını tabana yayın.
Soyulmuş ve dilimlenmiş elmaları hamurun uzerine yayıp, kalan şeker ve tarcını elmaların uzerine serpin.
Kalan hamuru elmalrı kapatacak şekilde kalıba dokun.
Onceden 175 dereceye ısıtılmış fırında uzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak ya da soğuk servis edin.