COK PRATİK BİR BOREK

PATATESİMİZİ HAŞLIYORUZ.VE TARİFİMİZİN YAPIMINA GECİYORUZ.
MİLFOY
PATATES
MAYDONOZ
İSTEĞE GORE DEĞİŞİK BAHARATLAR
TUZ
SIVIYAĞ
UZERİ İCİN YUMURTA
Haslanan patateslerımızı ezıyoruz ıcıne maydonoz sogan tuz ve baharatlarımızı koyup ic malzememizi hazırlıyoruz. Milfoyler genellikle kare şeklinde olurlar.bu yuzden ben ıkı mılfoy hamurunu yan yana getırerek un yardımıyla a4 kağıdı buyuklugunde actım.bu işlem cok kolay oluyor ben hamur acma ısınde acemı oldugum halde acabılıyorum:d daha sonra acmıs oldugumuz milfoy hamuruna az mıktarda sıvı yağ suruyoruz.bu işlemden sonra ic harcımızdan hamurun kenarına uzun bır sekılde koyuyoruz ve hamurumuzu rulo seklınde sarıyoruz.bu sekılde fırın tepsısıne koyuyoruz.dıger mılfoylerımızıde bu sekılde fırın tepsısıne aldıktan sonra mılfoylerımıze yumurta sarısını suruyoruz ve 180 derecede uzerı kızarana kadar pişiriyoruz.afiyet bal şeker olsun:d