devletsah.com'dan alıntıdır...



2 adet levrek (halka halka doğranmış)
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet patates
1 adet limon
4 diş sarımsak
zeytinyağı
Defne Yaprağı
biberiye
tuz

Levrekler iyice yıkanır. Biraz zeytinyağı, 3-4 dilim limon, sarımsak ve defne yaprağı ile 2 saat buzdolabında terbiye edilir.
Bu sırada kabukları soyulup dilimlenen patatesler biberiye dalı ile beraber haşlanır.
Kiremite ya da guvece terbiyelenen balıklar dizilir.
Uzerine limon dilimleri yerleştirilir.
Haşlanan patatesler balıkların yanına konulur.
Soğanlar ve domatesler halka halka dilimlenir.
Balıkların uzerine once soğanlar sonra da domatesler dizilir.
Sosun icindeki sarımsaklar ve defne yaprakları da guvece aktarılır.
En son cok az zeytinyağı gezdirilir.
Guvecin uzeri aluminyum folyo ile kapatılır.
Onceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 – 30 dakika pişirilir.