alıntıdır

http://img219.imageshack.us/img219/2127/image001jgp.jpg



200 gr kuzu kıyma
200 gr dana kıyma
1 adet soğan
3 diş ezilmiş sarımsak
1 adet yumurta
3 dilim ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek
1 tatlı kaşığı tepeleme kırık antep fıstığı
tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
1 adet yufka
1 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Buyuk bir kaseye kıymaları alın. Uzerine soğanı rendeleyin veya ince ince doğrayın. Suda bekletilip suyunu sıktığınız ekmeği ekleyin.
Yufka, yumurta akı ve zeytinyağı dışındaki tum malzemeleri ekleyerek iyice yoğurun. Yufkayı duz bir zemine serin. Uzerine zeytinyağını fırca yardımıyla yayın.
Karşılıklı kenarları ortada buluşacak şekilde katlayın. Yumurta akını her yerine iyice yedirerek surun. Dar kenarı da 2 parmak iceri katlayın ki duz bir kenar elde edin.
Kofte harcını yufkanın dar kenarına boylu boyunca yayın. Rulo haline getirin. Sıkıca sardığınız ruloyu tepsiye alın ve buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
Dolaptan cıkardıktan sonra 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Izgarada veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirerek fırının ızgarasında her iki tarafını da pişirip servis edin.