hem lezzetli, hem doyurucu, hem de pratik bir corba

servis yaparken uzerine salcalı sos hazırlayıp renk katabilirsiniz. ayrıca sirke & sarımsak karışımı yapıp bunu da servis esnasında tabağınıza koyarsanız kendiniz işkembe corbası yiyiyor zannedebilirsiniz. Sirke & sarımsak aynı işkembe corbası tadı veriyor bu corbaya.

3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı soğuk su
3 su bardağı sut

un ve yağı un pembeleşene kadar kavuruyoruz. (bu aşamada bazen yarım kaşık kadar daha yağ ilave etmek gerekebiliyor bazen).
daha sonra yavaş yavaş suyumuzu ve sutumuzu ekliyoruz. benim tavsiyem once sutu eklemenizdir. daha sonra geriye kalan suyu kıvamı tutturana kadar ekleyebilirsiniz boylece. bazen 3 su bardağısu cok ya da az gelebiliyor duruma gore. tamamını su ile de yapabilirsiniz corbanın fakat yarı yarıya sut olması daha da bir lezzet katıyor.
sut ve suyu kıvama gelinceye kadar ekledikten sonra kısık ateşte karıştırarak (karıştırmazsanız icinde sut olduğu icin kesilir gibi oluyor ustu) kaynamasını bekliyoruz. kaynamaya başlayınca bi 5 dakika daha tutup ocağı kapatıyoruz.