Selamun Aleykum... Uzun araştırmalar sonucun da bu modeli aldım. 3 gundur kullanmaktayım. Trabzon formdan gold mağazasın dan elden aldım. Doğrusu ilk defa orada gordum, kasa tasarımı vs beni cezbetti. Elimden geldiğince burayı guncel tutmaya oyun fps ve sıcaklık goruntulerini paylaşmaya calışacağım. Alacak olanlar icin belki de bir fikir oluşturabilirim.

Oncelikle soylemem gereken o ki, ilk defa bir lenovo markaya ait laptop aldım. Artıları ve Eksilerine gelecek olursak,

Cihazı aldığım fiyat: 3099. Yanın da, 1 adet lenovo marka canta ve 1 Adet lenovo marka kablolu mouse verdiler. Lenovo marka cantanın piyasa fiyatı 80, farenin ise 40 TL. Ayrıca belirtmek isterim ki, cihazda optik surucu bulunmamakta. Ama kutudan harici bir optik surucu cıkmakta.

Artıları:

+ Cok şık ve İnce Tasarım
+ Metal Kasa
+ Windows 8.1 Single Langue kurulu gelmesi (uefi)
+ 2 +1 Ses sistemine sahip olması (dolby ses teknolojisi)
+ Tuşların hafif kavisli yapısı
+ fu ll HD Ekran ( Yansıma onleyici )
+ Aydınlatmalı Klavye

Eksileri:

- Kasanın ozellikle ust kısma parmak izi bırakmakta.
- Hard diskinin 5400 rpm hızın da olması ( benim icin hayal kırıklığıydı )
- Optik surucusunun olmaması ( ssd takmak isteyenleri uzecektir )

Benim gozume carpan artıları ve eksileri bunlardı. Şimdi gelelim biraz daha detaylı anlatıma.

TASARIM VE KASA

Ust tarafta dediğim gibi, beni en cezbeden şey buydu. Tasarımı cok hoşuma gitti. Cok ince ve şık bir gorunumu var. Şu ana kadar kullandığım en ince yapılı kasa diyebilirim.

SES KALİTESİ

Belki de bu model de sizi etkileyecek en onemli şey bu aletin sesi olacaktır. Sesi gercekten cok hoş ve gur cıkmakta. Daha once bu sesi Asus un bir modelin de gormuştum ( Sonic Master teknolojisi ) kullanıyordu. Bu makine de ise 2+1 dolby ses teknolojisi kullanılmış. Klavyenin sağ ve sol tarafına 2 adet hoparlor konumlandırılmış. Ve Bass cıkışını sağlamak icin de Kasanın altın da bir cıkış daha bulunmakta. Monster in Abra serisi de dolby ses teknolojisini kullanıyor ama o ve bunun arasın da cok buyuk bir fark var. Artık muzik veya film dinlerken harici hoparlorlere muhtac kalmayacaksınız. Oyun oynarken adeta kendinizi oyunun icerisin de buluyorsunuz. Ozellikle savaş oyunların da sağ hoparlor den bomba sesleri sol taraftan konuşma ve fişek sesleri... anlatılmaz yaşanır

EKRAN KALİTESİ

Ekran fu ll hd 1920*1080 cozunurluğun de ve yansıma onleyicisi mevcut. Yalnız sanki ekranın aydınlatması bana yeterli gelmedi gibi. Monster Abra a5 kullandım, ben o model de ekran seviyesini maximum yapamazdım, gozlerimi alırdı verdiği aydınlık, ama bu model de surekli ekran ışığı en ust duzeyde olmasına rağmen hicbir şekil de fazla gelmemekte bana.

TUŞLAR VE BATARYA PERFORMANSI

En başta soylemek gerekirse batarya kasaya gomulu, cıkartlamıyor, ve dort hucreli. Tam deneme fırsatım olmadı doğrusu ama ortalama internette gezinmeyle 3-4 saat sizi goturur. Tuşlar cok hoşuma gitti İnsan yazarken zevk alıyor. Kavisli yapıları sayesin de parmaklara tam oturmakta. Tuşların arkadan aydınlatmalı olması da ayrı bir avantaj. Tuşlar tek renk (kırmızı) yanmakta. Doğrusu on parmak yazdığım icin aydınlatma pek işime yaramıyor ama gece yandığın da kasa cok karizma duruyor

LENOVO NUN PROGRAMLARI

Doğrusu ilk aldığım da bu programları fazla kurcalamadım ama daha sonra baktığım da işe yarayan pek cok uygulama gordum. Yedek alma ve yedek yukleme, telefonlar arasın da hızlı dosya paylaşımı, ekranı tv ye verme, temassız el ile video, fotoğraf ve metin değiştirme programı vs bir cok yararlı program mevcut. Ayrıca tek tuş ile de tum bilgisayarınızı yedekleyebiliyorsunuz veya yedeği yukleyebiliyorsunuz. (Power tuşunun yanında ki tuş)

OYUN PERFORMANSI VE ISI

Aldım alalı yaklaşık yarım saat oyun oynadım sadece. Makine metal olmasından dolayı ısı cok cabuk kasaya yayılıyor. ozellikle kasanın altı cok ısınmakta. WASD tuşlarından W tuşunda ısı bariz hissediliyor. Programla olctuğumde ise 68-69-70 derece arasın da oynuyor ısı.. Yine metal olmasından kaynaklanan diğer bir ayrıntı kasa hemen soğuyor. 70 dereceden 50 dereceye yaklaşık 1-2 dakika icerisin de inmekte. Bu konuyu ileri de cok daha ayrıntılı bir şekil de anlatacağım kısmetse. Ayrıca ısıyı test ettiğim oyun, bf4. Ayarlar high te idi.

OYUN PERFORMANSI VE ISI EKRAN ALINTILARI ( SUREKLİ GUNCELLENECEKTİR )

Oyun adı: BF4
Oynanan sure : 10 dakika

Oyundan once ısı değeri:

Oyundan sonra ısı değeri:

Oyun ada:
Farming Simulator 2015
Oynanan sure : 20 Dakika

Oyundan once ısı değeri:

Oyundan sonra ısı değeri:

Aklınıza takılan şeyleri sorabilirsiniz.