Merhaba forum, bu gun 2 yıldır kullanmakta olduğum Xdrive Atak modelini inceleyeceğim.

Rahatlık/ Konfor:
Eski koltuğum Dying Light oyunundaki mavi koltuğun aynısının turuncusuydu.

1.85 boyum, kilom da 85, eskisinden bu koltuğa gectikten sonra cidden cok rahatladım.
Uzun kullanımlarda sırtımı ağrıtmıyor, gayet rahat.

Ama boynum boşta kaldığından uzun sure kullanınca ağrıyor, bu benle alakalı sanırsam o yuzden koltuğu suclamayacağım.
Yani aslında boynum boş kalıyor normal oturuşumda, yastık arkada oyle duruyor ama yaslanmıyorum.
Boynumun dolması icin de tam yaslanma gerekli oyle de aşırı kasıntı bir duruş oluyor zaten.

(Boyun desteği kısmında bunlardan bahsettim)

Yatma Oranı:

Resimde gorduğunuz kadar yatıyor.
Sanırım 120 derece yatıyor, bence cok yetersiz en azından 150 derece yatmasını beklerdim.

Terletme Yapıyor:
Deriden yapılma bir koltuk olduğundan cok terletme yapıyor.
Keşke deri yerine kumaş veya delikli ofis koltuklarından ama bu konforda olsaydı.

PC başında hic kalkmadan oturduğunuzu duşunursek:
Kışın:
2 Saat kadar iyi
3-4 Saat ortalama
5 saat+ da yuksek terleme oranı yapıyor.

Yazın ise hic cekilmiyor, 1-2 saat başında kalınca bile sırılsıklam olup kıyafet değiştirmek zorunda kalıyorum.
(Değerler kişiden kişiye ve ortamlara gore değişiklik gosterebilir.)

Kolcaklar:

Kolcaklar guzel: Yukarı, aşağı, sağa, sola oynayabiliyorlar.
Fakat ne yazık ki en yuksek konumdayken bile masama gore kolum biras aşağıda kalıyor bu yuzden daha zor aim almama veya kolumun yorulmasına neden olabiliyor.
Keşke 1 tık daha yukarı cıkma kapasitesi olsaydı gercekten de sadece birkac metreyle kaybediyorum.

Paint resimli anlatım:

Sırt/bel Desteği:
Bel desteği Guzel ama DXracer koltuklardaki gibi koltuğa yapışık olarak aşağı, yukarı hareket ettirilen tarzda olmasını tercih ederdim,
oyle olmadığı icin hareket edince sırttan duşuyor, bu yuzden surekli yaslanıyorum ve bu da terleme yapan bir başka unsur haline geliyor.

Gorunuş
Sarısı ve kırmızısı da cok guzeldi baya kararsız kaldım ama mavi olanını aldım, hepsi de cok şık bence.

Boyun desteği:

Guzel ama kullanmıyorum diyebilirim.
Kullanabilmem icin biraz daha onde olmalı.
Yani normal bir oturuşta iyice geriye yaslanarak durmuyorum(ki kimse durmuyordur sanırsam)

Bu koltuktan bağımsız olarak boyun desteğini istediğim gibi yukarı-aşağı haricinde ileri-geri de yapabilmeyi isterdim(Shroud'un koltuğunda 'ki gibi)ama o zaman da fiyata yansırdı tabii.

Kolay montaj ama sokme?
Montajını kolayca yaptım, her yerde videosu var zaten ama sokmem gerektiği zaman hicbir yerden yardım alamadım.
Hicbir bilgi yoktu o yuzden ev taşınırken bile sokmeden, iyice sarıp sarmalayıp goturdum.

Fiyat
Ben aldığımda 1500 TL'ydi, indirim ile 1250 TL'ye almıştım.
O zamanlar en ucuz DXracer koltuk da 2000 TL civarıydı.

Hawk tarzı koltuklar o zamanlar yaygın olmadığı icin iyi bir secenekti aslında.
Turk malı olduğu icin daha ucuz olmasını beklerdim ki indirim olmasa biraz daha bekleyip DXracer alacaktım.

Koltuk yanları
Yanlarına dik duvarlar koymuşlar.(ne diyeceğimi bulamadım şunlar işte)

Kilonuz fazlaysa veya kalıplıysanız rahatsız edebiliyor.
Bacaklarınızı veya oturuşunuzu kısıtlayıp, daraltabiliyor bu dik duvarlar.
Keşke bu kadar dik ve sert olacağına biraz yatay ve yumuşak olsaydı.(Sancak modelinde olduğu gibi)

Sonuc olarak:

Artılar:

+Konfor ve rahatlık hissi guzel.
+Gorunuşu şık
+2 yılda hicbir problem yaşamadım o yuzden sağlam diyebilirim.
+Garantiye pek işim duşmedi ama nasıl temizleneceğini sorduğumda bile Xdrive hızlıca cevap verdi.
+Şu anki fiyatlara gore kıyaslama yapamam ama ben aldığım zaman iyi bir secenekti.

Eksiler:
-Muadillerine gore cok duşuk kalan yatma oranı.
-Cok Terletiyor.
-Koltuk yanları rahatsız edebilir.
-Kolcaklar masanıza gore duşuk seviyede kalabilir.
-Boyun desteği tam anlamıyla kullanışlı değil.
-Koltuğu sokmeyle ilgili hicbir bilgi yok.

Bana gore asıl rahatsız eden ozellikler:

Terletme yapma, duşuk yatma oranı, boyun desteğini tam kullanamamak, kolcakların seviyesinin duşuk kalması.

Benim rahatlık standartlarına gore Puanlama: 10/7

Dosya Ekleri Screenshot_20210412-125840~3.png 147,3 KB · Goruntuleme: 23