e-oktayusta.com'dan alıntıdır...



3 adet yufka
1 kase konserve mısır
1 kase kırmızı biber
1 demet yeşil soğan
1 kutu ton balığı
1 tutam maydanoz
Sosu icin:
1 adet yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sut
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Uzeri icin:
Susam veya corekotu

Yumurta, sut ve yağı bir kapta cırpıyoruz, biraz tuz ekliyoruz. Yufkayı tepsinin altına seriyoruz. Serdiğimiz yufkanın uzerine sutlu karışımdan dokup suruyoruz ve ıslatıyoruz. Uzerine yufkayı parcalayarak sutlu karışıma daldırıp koyuyoruz.

Diğer tarafta mısır, ton balığı, taze soğanı, krmızı biberi, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, sarımsak ekliyoruz. Yufkaların uzerine ic malzemeyi eşit miktarda dokup yayıyoruz. Sonra yine yufkaları parcalayıp sutlu karışıma daldırıp cıkarıp malzemenin ustunu ortuyoruz.

En uste parcalanmamış yufkayı koyup en uste yine sıvı malzemeyi surup susam dokup onceden ısıtılmış 180 dereceli fırına suruyoruz. Ustu kızarana dek pişiriyoruz.