Oncelikle daha parasını bile vermeden konuyu acmak istedim. Letgo'dan bir abimizle konuşup anlaştık. Kendisi urunu ilk once bana yolladı, denemem icin. Ben de urunu o kadar sevdim ki yani tam da tatile ya da herhangi bir yere giderken yanıma almalık bir urun. Kendisi de sağ olsun bayağı ilgilendi benimle, neyse konumuz LG X130.

Ozellikleri
Atom N270
1GB DDR2 533MHz RAM
160GB HDD
10.1" (yanlış hatırlamıyorsam) 1024*600P ekran (Tek keşke dediğim yer burası... Ekranı 720P yapmamışlar.)

Notebook daha yeni elime gecti. Malzeme kalitesi falan gayet guzel. Ekran gayet net ve yazılar okunabilir vaziyette. İşlemci gucu gunumuze gore zayıf kalsa da yine de daha once kullanmış olduğum ASUS Eee PC 4G Surf'ten kat kat iyi. Windows XP ile geldi bana fakat her zaman guncellikten yana olduğum icin Windows 8.1 32 Bit kurdum. Tabii bu işletim sistemini secmemdeki bir diğer amac suruculeri bulmamda zorlanma endişesiydi, Windows 8.1 suruculeri kendisi kurduğu icin rahatım Ben sadece goruntu surucusunu kurdum. Bu arada daha hicbir ayar falan da yapmadım, direk saf Microsoft ISO'sunu kurdum.

600P ekranın verdiği sıkışıklık nedeniyle uygulamalar sorun cıkarıyordu. Ben de cozum olarak gorev cubuğunu otomatik gizlemeyi actım. Sorun cozuldu, yani uygulamalar artık tam sığıyor ekrana. 1GB RAM'li haliyle (şu an kullandığım haliyle) Windows 8.1 32 Bit sistemin boşta kullanmış olduğu değer; 400 - 500 MB seviyesinde. Şu haliyle cok da sıkıntı yaratmıyor bana fakat yakında 1GB RAM'i cıkarıp yerine 2 GB DDR2 RAM takmayı duşunuyorum. Gorev yoneticisinden de fark etmem uzere HDD kullanımı biraz yuksek. Yani birden fazla iş yaptığım zaman veya sadece Chrome'da gezinirken bile disk kullanımı %100 olabiliyor. Bu yuzden 120GB Patriot Burst SSD almayı duşunuyorum.
Core Temp programını da indirdim ve işlemci sıcaklığı 55 dereceyi gecmedi daha.

ASUS Eee PC 4G Surf ile kıyaslama yaptığım zaman -ozellikle YouTube'da video izlerken ve sadece Chrome'da gezinirkenki durumları- X130 cok avantajlı. ASUS Eee PC 4G Surf ile YouTube'da 240P videolar bile zor izlenirken X130'da 480P videolar cok rahat izlenebiliyor. 720P videolar ise %85 rahat izlenebiliyor . CraftRise bile denedim bunda ve 10 FPS civarı aldı Tabii yuklenmesi 2000 haftamı aldı, orası ayrı

Fiyat konusunda zaten satıcı cok iyi davrandı. 260TL gibi bir fiyata koymuştu Letgo'ya (Bu arada herhangi bir sıkıntısı yok X130'un. Hatta şu an onun uzerinden yazıyorum ) Oğrenci olduğumu ve yola cıkarken vs. yanımda goturmek istediğimi soyledim. Sağ olsun satıcı beni kırmadı ve fiyatı 230 TL olarak revize ettik. Bana bir guzellik daha yaparak kargoyu gonderici odemeli ve X130'un kendi kutusuna cantasıyla beraber koyarak gonderdi