Annemin ozel yemeği

Kulak memesinden sert hamur yapılıyor (hamurun sertce olması onemli),
Bu hamuru dort parcaya boluyoruz
Her bir parcada bıcak sırtı kalınlığında yufka acıyoruz,
Normal kıymalı mantıdaki gibi kare kare kesip, katlarken karelerin iki ucunu sıkıp ortada kucuk bir havuzcuk oluşturacak şekilde, ortaya doğru birleştiriyoruz.
Bu mantıcıkları yağladığımız tepsiye sıkı sıkı diziyoruz, uzerine de fındık kadar birkac yerine yağ (doymamış yağ oranı yuksek, trans yağ oranı duşuk- Becel veya muadili -Erkan Bey kızmasın

Fırından cıkan mantıcıklar cıtır cıtır oluyor, bunları kapalı bir kap icerisinde 3-4 hafta kadar saklayıp dilediğiniz zaman pişirebilirsiniz.
Hamur İcin;
Un
Tuz
Su
Kulak memesinden sert hamur yapılıyor (hamurun sertce olması onemli),
Haşlamak icin;
1 paket kemikli goğus
Yeterince su
Tuz
Haşlamak icin;
1 paket kemikli goğus
Yeterince su
Tuz
Tavuğumuzu guzelce haşlıyoruz
Haşlanmış tavuğun etlerini kucuk parcara ayırıyoruz
Tavuk suyunu ise ya rı yarıya normal su ile karıştırıp, kaynadıktan sonra biraz tuz ilave edip, mantıcıkları yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Servis onerisi
Mantıyı tavuk suyundan da ilave ederek tabaklara alıp, yanına haşlanmış tavuk parcaları ile servis ediyoruz. Uzerine karabiber.
Kaşıkla yiyin

Afiyet olsun...