Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Nathan Redmond, basın toplantısında acıklamalarda bulundu. Redmond kendisine yoneltilen, "David Beckham paylaşımı yaptı. Beckham'ın kendisine ne gibi tavsiyeleri oldu?" sorusuna,"Cok ozel, spesifik bir şey soylemedi. Kendi tecrubelerinden bahsetti. Kendisi bircok yerde futbol oynadı. Kariyerinin en guzel zamanlarının İngiltere dışında olduğunu anlattı. Beşiktaş'ın cok farklı bir atmosfere sahip olduğunu ve buradan keyif almam gerektiğini soyledi Beckham." şeklinde yanıt verdi.
Redmond acıklamalarında, "Beşiktaş taraftarının muazzam sevgisi ve desteğini gordum. 2 mac oldu cok erken ama istediğimiz sonucları alamazsak da taraftarın gosterdiği sevgi inanılmazdı. Onumuzdeki derbiye hazırlanmak icin suremiz var. En iyi şekilde derbiye hazırlanacağız ve taraftarlarımızın gonlunu alacağız, onları mutlu edeceğiz. Tabii ki en iyi oynadığım yerler sol ve sağ kanat. Ama 16-17 yaşındayken, 8-9-10 numarada oynadım. Yeri geldi kanat beki olarak oynadım. Genc bir oyuncuyken bunun da getirileri oldu. Bonus bir oyuncu olmamı sağladı. Oyunu anlamak icin farklı pozisyonlarda gorev almam iyi oldu. Bunun getirileri gercekten cok oldu.
Beklediğimden cok daha iyi bir lig ve ortam var. Beklentileri belirlemek cok onemli hayatta. Tesisler, saha, atmosfer cok iyi. İngiltere'deki atmosferleri sizler de iyi biliyorsunuz. Stadımızda inanılmaz iyi bir atmosfer var. Oyun temposu anlamında Super Lig geride. Premier Lig'de maclar cok hızlı akıyor. Super Lig oyun temposu acısından daha yavaş diyebilirim.
İngiltere'den bazı teklifler vardı. Beşiktaş'ın ilgisi vardı. Transfer donemi bitmeden once de konuşuyorduk bunları. Hoca ve Dele Alli ile konuştuk. Daha da onemlisi ailemle konuştum. Buradaki ilginin de hoşuna gitmesiyle birlikte yeni bir maceraya atılma kararı verdim. Buraya gelme konusunda net fikirlere sahip oldum diyebilirim. Sadece Beşiktaş (gulerek). Ligin temposu duşuk. İngiltere gibi bir yerden geldikten sonra bir fark oluyor. İngiltere'de de hakemi aldatmaya yonelik bazı basit fauller alınmaya calışıyor. Turkiye'de kolay fauller verilebiliyor. Bu oyunun akışını zedeleyebiliyor." ifadelerini kullandı.