Dun evde yemek yapmak icin kuru fasulye ararken bi baktım evde 10 kiloya yakın kuru fasulye var.Babannem sağolsun gondermiş.Ben de dedim bu kadar kuru fasulye yemek yapmakla bitmez kuru fasulyeden başka ne ola ki?? İnternette yaptığım araştırmalar sonucu kuru fasulyeli pasta olduğunu gordum yapmakta tereddut ettim yapanların yorumlarını okudum ve yaptım!!Resmini de cektim.İnanın bana fasulye tadını almıyorsunuz.Kestane şekerinin tadına benziyor biraz.Ben bile fasulyeyle yaptığımı bilmesem inanmıcaktım yaww.Neyse cok uzattım buyrun tarife.

1 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece onceden ıslatın.
Ertesi gun yumuşayan fasulyelerin kabuklarını soyup duduklude icine 2 yemek kaşığı şeker katıp 10 dk pişirin.
Piştikten sonra bir suzgecten gecirin.Suyu cok cok az kalıcak.Hic kalmazsa kuru oluyo.
Suzgecten aldığımız fasulyeyi rondoda ya da blendırla pure haline getirelim.

2 yumurta
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı şeker
1 su bardağı cekilmiş fındık ya da ceviz
1 kabartma tozu 1 vanilin
Kreması icin
1 su bardağı sut
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Krem şantisi icin
1 poşet krem şanti
1 bardak sut

2 yumurtayı 1 su bardağı şekerle 5dk cırpın.
Fasulye puresini ,kabartma tozunu vanilini ve cekilmiş fındığı ekleyip karıştırın.
Bir kare borcamın icine yağlı kağıt serip ustune karışımı dokun.
Fırında pişirin.(Bu noktada herkesin fırınına gore değişiyor bizim evde davul fırınlardan var.Onda 10 dakikada pişti.)
Muhallebisi icin de 1 su bardağı sut,1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta ve bir yemek kaşığı unu pişirin.Biraz soğuttuktan sonra pastamızın ustune veya benim gibi 2 kat isterseniz arasına surun.Krem şantisini de hazırlayıp susleyip servis edin.
Anlatmam uzun surdu ama cok kolay ve lezzetli olduğunu goreceksiniz.