İlk olarak ozelliklerini yazayım :
İşlemci: Intel Core i7-4710HQ 2.5GHz İşlemci (6MB Onbellek 3.50GHz ’e kadar Turbo)
Ekran: 15.6¨ LED Full HD (1920×1080 ) ANTI-GLARE
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 860M GDDR5 128 bit MAXWELL
Sistem Belleği: 16GB (2x8GB) DDR3 SDRAM 1600 MHz, 2 Slot DUAL CHANELL
Sabit Disk: Hybrid 1TB 5400 RPM+8GB SSHD Markası WD
Optik Surucu: Yok (Harici olarak kutu icinden Lenovo marka DWD cıkıyor)
Ses: JBL marka 2 adet hoporler bulunuyor
Portlar: 2 USB 3.0 + 1 USB 2.0, HDMI
Arkadaşlar laptopu almadan once cok araştırdım. Bundan once Lenovo G560 Laptop kullanıyordum. Cok memnundum laptop'umdan. Bundan 5 sene once Lenovo o kadar unlu deildi ama şans eseri aldım ve cok
memnun kalmıştım. Arkadaşlar Asus N550JK ile gittim geldim arasında ama son tercihim gerek tasarım, gerek performans yonunden fark olması sebebiyle Y50 den yana oldu.
Arkadaşlar ilk başta laptopun tasarımdan bahsedeyim. Tasarımı oldukca guzel ben cok beğendim. Ama tek sıkıntısı cok parmak izi bırakıyor. Klavye kırmızı aydınlatmalıben hayran kaldım. Zaten mağazada inceleyenler varsa mutlaka farketmişlerdir diğer laptoplara nazaran al beni diyor.
Laptop'u araştıranlar bilir. Y50 nin ekran hakkında cok olumsuz yorumlar yapılmış. Ama bence ekran tatmi edici. Hatta bence bu bir sorun değil gerekli duzeltmelerle hic sıkıntısız olarak kullanmaktayım ve oldukca memnunum.
Ekran kartı konusunda GTX860 MAXWELL kullanıyor. Keplere gore %10-15 arası daha performanslı olduğunu duydum. Almadan once kepler olduğunu duymuştum birkac yerde bu beni biraz uzmuştu ama MAXWELL olduğunu gorunce cidden sevindim.
Ses konusunda JBL yapmış dedim acıkcası. Beni cok tatmin etti sesi. Dolby Digital Plus adlı uygulama ile harika işler başarıyor. Ceşitli modları var oyun modu, muzik modu, film modu gibi cidden program cok farkediyor.
Isınma konusuna gelirsek. Arkadaşlar bence laptop ısınıyor ama oyunlara yansımıyor bu. Farc ry 4, Crysıs 3, GTA 4 gibi oyunlarda test ettim. Full HD HİGH TA oynadım hepsini. Bence soylediğim oyunlar cok sağlam oyunlar ısınması normal.
Arkadaşlar bu benim ilk incelemem. Yanlışlarım olduysa cok ozur diliyorum. Sorulanızı yanıtlamaktan mutluluk duyarım.