bir ege klasiği

taze yapraklar rengi sararana kadar kaynar su da haşlanıp suzguye alınır.

500 gram taze yaprak
3 su bardağı pirinc
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salca
2 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
1demet maydonoz
1demet dereotu
1demet nane
tuz
karabiber

icin hazırlanması.bir su bardağı zeytin yağında soğanlar kavrulduktan sonra salca ve kucuk doğranmış domatesler ilave edilir.pirinc ayıklanıp yıkandıktan sonra bu karışıma ilave edilir.ocaktan indirmeye yakın nane,dere otu,maydanoz eklenir.bırazda oyle kavrulup ındırılır.klasık sarma metoduyla sarılıp tencerenın dıbıne asmaların sapları koyulduktan sonra sırayla sarmalar dizilir.aralık bırakarak koyarsanız daha iyi pişecektir.cok fazla dağılmasını beklemeden ocaktan alınıp 10 dk demlendirilir ve servis edilir.mevsiminde yapılan taze yaprak sarması kendiliğinden ekşi olacağından ayrıca limon ilave etmeye gerek yoktur.