Mubarek ''Kandil'' gecelerinin eşsiz lezzeti

Malzemelerin temini yeterli..

1 Paket margarin
1 Cay bardağı sıvı yağ
1 Yumurtanın sarısı
2 Cay kasığı şeker
1 Corba kaşığı tuz
1 Cay bardağı yoğurt
1 Yumurtanın akı
1 Kase susam yada corekotu
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un

Margarin elle iyice yumuşatılır. Sıvı yağ, yumurtanın sarısı, şeker, tuz, yoğurt ilave edilir, iyice yoğurulur.
Yavaş yavaş un ilave edilirken,unun uzerine kabartma tozu da konur.
Hamur sertleşinceye kadar un ilave edilir.
Hamurumuz kıvama gelince cevizden biraz buyukce toplar yaparak onlara simit gibi şekil verilir.

Hepsini bu şekilde yapınca simitlerimizi bu defa once yumurtanın beyazına sonrada corekotuna bulayarak,onceden yağladığımız tepsiye koyalım.
Onceden ısıttığımız fırına koyarak pişirelim. Kızarınca fırından cıkaralım. Simitlerimizi soğuyunca tepsiden cıkaralım.
Afiyet olsun..



Kadınlar Kulubu Yemek Tarifleri